Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem alszik jól a 3...

Miért nem alszik jól a 3 hetes babám?

Figyelt kérdés

Igazából már 1,5 hetes kora óta nagyon rosszul alszik napközben. Etetések után éberebb mint valaha. Csak karban tud elaludni, és szinte soha bem alszik több órát egyben csak 30-40 perceket. Kivétel hogy este 9-től hajnal 2-ig alszik. De minden más alkalommal altatni kel, sokszor nagyon hosszasan és ha megébred, akkor újra. Egész nap karban tud csak elaludni. És sír, csapkod ha felébred, 30 percenként el kell altatni. Normális ez?

(Kajcsi rendben van elvileg..)

#újszülött #altatás #3 hetes #nappali nem alvás
2019. márc. 3. 06:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de az én lányom soha nem aludt több órát egyben.

Eleinte irigyeltem azokat az anyukákat akik mesélték hogy fél napokat alszik a gyerekúk.

Aztán voltunk 4 hónaposan alváslaborban is, de minden ok, neki a 30 perc alvás elég volt, ehhez kellett alkalmazkodni.

2019. márc. 3. 07:10
 2/6 anonim ***** válasza:

A nagyfiam is ilyen volt, bár ő hasfajós volt.

A kicai nem hasfájós, de kb 3 hetes kora ota nagyon max 2 órat alszik egyhuzamban nappal, de általában a fél óra a megszokott. Akkor azoktam enni, takaritani, főzni, ha megébred, akkor vele vagyok. Persze őt nem altatgatom, mar nézelődik, meg egyre többet elvan fél órákat egyetlen plüss nézegetésével. Szerintem vannak ilyen gyerekek, akik kevesebb alvással megelégednek. A nagy pl oviban alszik csak, itthon pörög reggeltől estig.

2019. márc. 3. 07:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális ez egy ekkora babánál, az én lányom három hetesen szinte KIZÁRÓLAG rajtam aludt. Ne csinálj belőle gondot. A negyedik trimeszterben vagytok. A közelséged a legfontosabb most neki.
2019. márc. 3. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Mikor 3 hetes volt a babám, nappal ugyanez volt a helyzet. Éjjelre be lehetett rakni a kiságyba, nappal viszont csak rajtam /páromon aludt el. Ha beraktam az ágyába rövid időn belül vagy azonnal felkelt. Éjjel 2x,3x kelt, ezt nagyjából 3-4 hónapos korára hagyta el. A nappali dolgot is olyan 3-4 hónapos korára kezdte elhagyni. Ringatás után leraktam a nagyágyunkra, nem kelt fel. Most 7 hónapos, nem engedi hogy altassam!! Nemhogy nem alszik rajtam el de ha próbálom ringatni, sír. Le kell rakni az ágyra és melléfeküdni és pár percen belül elalszik. Szóval kitartás, most ez a korszak van, élvezd ki mert szerintem lesz ilyen is mint nálunk. Az idő megoldja, most erre van igénye.
2019. márc. 3. 17:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Nagyon megnyugtató olvasni a hasonló tapasztalatokat. Szivesen felveszem és vagyok vele, de kezdtem aggódni hogy valami baj van. De akkor megnyugodhatok. Gondolkoztam hordozókendőn is, lehet hogy kipróbálom :) Mindenkinek jó babázást!
2019. márc. 4. 07:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ezt csinálta. De aztán be állt a napirend. Nem aludt egész 1 órákat. 30mlket evett de azt sokszor fél óránként. Hiába próbáltam adni neki hogy többet egyén egyszerre de kiköpte. Aztán azt mondta a védőnő, hogy ez teljesen normális, szoktak ilyet csinálni a babák. És igaza volt 1 hónap múlva el sem hittem hogy az én lányom. 2,5 órákat aludt és 90mlt evett egyszerre :) kitartás. Lehet hogy változni fog. Ők még nagyon picik, nem rég még a pocakban volt, nem állt be a saját rendje :)
2019. márc. 5. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!