Akinek az újszülött babája külön szobában alszik azok hol szopiztatják és miben a babát? Értem itt hogy a szobában ülve egy fotelban, vagy fekve egy külön heverön.
Előzőnek: Én nem javasolnám a pólyát, mert bár a baba hátát fixen tartja, viszont nem is tudod olyan könnyen irányítani! A jó mellrehelyezés kulcsfontosságú, főleg az elején, ahhoz viszont az kell, hogy a kezedben legyen a baba teste, feje. A baba testének a tieddel szemben kell lennie, ezt viszont pólyában nem nagyon lehet megoldani, mert elcsúszkálhat ill. nehezebb tartani. Pólya mellett nagy az esélye, hogy csak a fejét fordítja feléd, a testét nem - ami helytelen, sebesedést okozhat!
A kérdéshez pedig: nem tudom, miért szeretnétek külön szobában altatni a babát, de ez sem annyira jó elgondolás, legalábbis kezdetben. Persze lehet így is, de fontoljátok meg, hogy így megeshet, hogy lemaradtok a baba "finom" jelzéseiről! A legtöbb szakember úgy javasolja, hogy ha nem is egymás mellett, de legalább karnyújtásnyira legyen a baba éjjel - vagyis minimum egy légtérben.
Olvasgassatok utána a baba szükségleteinek: az első és legfontosabb az anya testközelsége, nappal és éjjel is. Az elkülönítés nemcsak a szoptatásnak árthat, hanem a kötődésnek is.
7 hetese koráig volt velünk utána külön szobában.
Mi vettünk egy kényelmes fotelt, azt tettük be a szobájába és abban ülve etettem!
A szoptatás "abszolút" sikere nemcsak attól függ, hol alszik a baba vagy hol szoptatják, ez világos. De ezeken IS sok múlhat.
A szoptatási póz sokat ronthat vagy épp segíthet abban, hogy a baba jól kapjon rá a mellre, hogy kevesebb erővel több tejet tudjon kiszívni, hogy te se fáradj el közben stb. Gondolom, ezért is kérdeztél rá.
Ugyanakkor a helyszín sem mindegy! Egy baba nonstop közelséget igényel, éjjel is; ez IS feltétele a megfelelő tejtermelésnek ill. a folyamatos szoptatásnak. - Ami miatt szóba hoztam a külön szobát, az az, hogy a szavaidból úgy látom, nem vagy pontosan tisztában vele, hogyan függenek össze a dolgok. Azt nem tudom, hogy a külön altatás az egyetlen oka-e a korábbi sikertelenségnek (valószínűleg nem), de gyanítom, hogy belejátszott ez is.
Ezért én azt javaslom neked, hogy a szülésig mindenképp olvass utána a szoptatásnak és a kötődésnek is, pl. itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!