Meddig tartott újszülötteteknél, hogy ha fenn van, akkor csak cicin van el, amíg el nem alszik? Hogyan oldottátok meg a dacos nagyobbik mellett a problémát?
Figyelt kérdés
Igaz még csak 2 hetes a gyerekem, de a nagyobbikom mellett elég nehezen tudom kivitelezni, hogy folyton cicin legyen a pici. Tejem az van bőven, úgy gondolom, mert jól hízik, és többször bukik is a kicsi.2012. szept. 20. 15:57
1/4 anonim válasza:
Három gyerekem van. Csak két-három óránként szoptattam őket. Ha elaludtak a cicin, akkor azonnal betettem őket az ágyukba. Soha nem hagytam őket a cicin aludni. Ha közben sírtak esetleg, akkor sem adtam nekik közben szopizni. Legfeljebb megnyugtattam, de nem vettem ki az ágyából.
2/4 Denisa W. válasza:
Ha igazán őszinte akarok lenni, akkor majdnem egészen 3 hónapos koráig... De nálunk ez úgy zajlott, hogy a kicsi aludni is csak cicin tudott-leginkább. A nagy tesó elég jól tolerálta nálunk, mert a nappaliban szoptattam a kicsit, közben meg meséltem neki, még legóztam is vele fél kézzel. Igazából engem a háztartás őrjített legjobban, ezért olykor próbálkoztam a "csakazértis" babakocsiban való altatással, aztán a hordozókendővel, hogy legalább főzni vagy porszívózni tudjak. Volt, hogy 1-2 órát nyertem így, de legtöbbször csak fél órát. Babakocsis sétákkal nem volt gond, azzal tudtam valamennyit még trükközni. 3 hónapos kora körül azonban minden megváltozott: azóta csak pár percig szopizik, és egyre jobban elvan magában illetve a játékokkal. Azt gondolom, megérte kitartani, mert soha nem volt még tejhiányom, és így visszanézve nagyon gyorsan elrepült ez az időszak.
3/4 anonim válasza:
A lányomnál kb két hónapig tartott a letehetetlen időszak. 22 hónap van a gyerekek között. A fiam gyönyörűen elfogadta, hogy ha engem hív, akkor a baba is jön velem. Én is játszom, legózok, olvasok, rajzolok a naggyal, simán meg lehet oldani, hogy közben az ölemben a pici. Megtanultam egy kézzel csinálni mindent: még teregetni és nyulat etetni is.
És én is azt mondom, érdemes rászánni az elején, az első pár hónapot. :) Az az idő a pici babáé. Majd ha megnő, akkor folytatjuk ott ahol abbahagytuk.
4/4 A kérdező kommentje:
Hát jól van, akkor megpróbálunk mi is kitartani. Egyébként most 18 napos a pici, és a nagyobbikon már azt látom mintha kezdené megszokni. Csak én vagyok még béna a félkezes műveletekben...:)
2012. szept. 24. 16:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!