Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudjam, elég vajon,...

Honnan tudjam, elég vajon, jól csináljuk?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szombaton hoztuk haza a babánkat a kórházból, ma 5 napos. Cicizik kb 2-3 óránként. Kolcsonoztunk babamérleget, ami úgy méri 3,49 szopás után 3,51 például. Mennyit kell szopnia egy alkalommal? Honnan tudjuk hogy elég neki a tej? Sokszor bealszik a cicin, utána próbálom fejni, nagyon keveset sikerül is. A gyerekorvos csak kedden jön, ezért itt kérdezlek Titeket tapasztalt anyukák. Köszönjük!
2019. júl. 14. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha szopás után nyugodtan alszik, akkor elég neki a tej. A mérleget nem mindenkinek jó használni, mert ha pontatlanul mér, akkor csak idegesíti a családot. Emellett a babák nagyon eltérö mennyiségeket szopnak egy-egy alkalommal, lehet olyan, hogy az elözö etetéshez képest legközelebb 3-4-szer annyit is fogyasztanak, máskor meg jóformán semmit.

De mivel a babák sem gépek, ezért az a természetes, hogy vannak eltérések az egyes etetések közt.

A legbiztosabb jel, ha nyugodtan elalszik, akkor nincs gond.

2019. júl. 14. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne pörögjetek rá a mérlegre, felesleges. J
2019. júl. 14. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Napi 4-5 pisis pelus van, a kutacsa sima (a besett kutacs már a kiszáradás jele lenne), a bőre sima, csillog a szeme.

Az nem mérvadó, hogy mennyit fejsz. Nekem sose sikerült, nem indul be a tejleadó reflexem. De 2 éves korig (kicsit azon is túl) szoptattam a gyereket, volt aki 8 hónapos korig semmi mást el se fogadott.

A mérleget heti egyszer vedd elő. Gyakrabban mérni felesleges, csak ideges leszel. Nekem is volt, hogy elvileg nullákat evett. Aztán havi fél kilókat hízott a kis éhező. :)

2019. júl. 14. 20:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Fejni kérdés, hogy kell-e. Ha van tejtermelés és nem akarsz fagyasztani, akkor vigyázz vele, mert a rendszeres fejés magasabb hozamot állít be és be is gyulladhat.

És nem mindenki tud fejni, pl én is alig, a babàm meg jól gyarapodik.

2019. júl. 14. 20:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Jól írják előttem, a 4-5 pisis pelus lehet a mérvadó, illetve nálunk az elején még minden nap volt kaki, az is jele lehet a jóllakottságnak. Ha a két szopizás között nem nyűgös, akkor is valószínűleg elég neki a tej. Próbáltam az elején szoptatások előtt-után mérni, de nekem sem jött be túlzottan, volt, hogy mínuszos lett, mert szopizás közben pl. bekakilt, szóval egy pár nap múlva letettem róla és napi egyszer, fürdetés előtt mértem, majd később heti egyszer. Én sosem tudtam nagy mennyiségeket fejni, max. 20-30 miliket, mégis az első három hónapban havi egy kilót hízott a babám.
2019. júl. 14. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Fejni nem kell.
2019. júl. 14. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!