Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem akar már szopni?

Nem akar már szopni?

Figyelt kérdés
3 és fél hónapos kislányom sokszor üvölt amikor megakarom etetni.Egyszerüen nem akarja a szájába venni a cicit,cssak ordít.Adjak neki tápszert mert már nem akar szopizni,vagy cak egyszerüen nem éhes?De akkor míért sír??????S.O.S.Már azelőtt lekezd sírni,hogy megpróbálnám megetetni éa utána is sír...
2010. júl. 9. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Ennek ezer oka lehet, ha eddig nem kapott üvegből enni, nem valószínű, hogy az után áhítozik. Nézz bele a szájába esetleg, lehet, hogy jön a foga, szájpenésze van, fáj a hasa, valamiért kellemetlen neki a szopás. Próbálkozz másfajta testhelyzettel, vagy várj egy kicsit az etetéssel, amíg éhesebb lesz (lehet, hogy már többet szopik, nem éhezik meg olyan gyakran). Az is lehet, hogy a meleg miatt nem esik jól neki az összebújás.

Nem könnyű dolog, tudom, de remélem, hamar túl lesztek rajta.

Tudományosan" szopási sztrájknak hívják ezt a jelenséget, így keress rá.

2010. júl. 9. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is nezz bele a szajaba, hogy nincs-e szajpenesze. Valami miatt kenyelmetlen lett neki a szopizas. Biztosan van eleg tejed? Az en kisfiam akkor csinalta ezt amikor nem jott konnyen a tej mert keves volt. Bekapta a cicit utanna kikopte, ellokte sirt, megint bekapta szivott parat megint sirt. Ez volt kb 3 honaposan ugyhogy hozza kellett potolnom tapszerrel. Mai napig szoptatok (most 5 honapos de delutan es este potolnom kell neki. Reggel es delben van eleg tejem.
2010. júl. 9. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Nem lehet, hogy fogzik? Fogzáskor fáj a szopás. Az én fiam anyatejes, de üvegből kapja, és gyakran már az etetési testhelyzetre meg az üveg látványára is keserveen sírni kezd.
2010. júl. 9. 16:36
 4/8 xStefix ***** válasza:
100%

Igen, szopási sztrájk. Hogy megoldódjon, rá kell jönnöd, hogy mi okozza és akkor azt kiiktatva remélhetőleg javulni fog a helyzet. Az első válaszoló nagyon jó tippeket írt. Ha ezeket kizárhatod, akkor magát a szoptatási folyamatot vedd górcső alá: mi az, ami az elmúlt időszakban megváltozott? Csinálsz-e te vagy a babád valamit másképp? Módosultak-e a körülmények? (Nagyon sok minden okozhat sztrájkot, pl. akár az anyuka új prafümjének illata is. Szóval csak alaposan elemezgess.)

Pl. a www.lll.hu oldalon olvashatsz arról, hogy a szopisztrájkot hogyan ajánlott kezelni.

Megjegyzés: ha átmenetileg muszáj lenne pótolnod, mert annyira nem akar enni a baba, akkor azt mindenképp szopibarát módon tedd (tehát ne üvegből!), nehogy még egy cumizavart is összeszedjetek!

2010. júl. 9. 16:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Jókat írtak a többiek, úgyhogy csak egy tippet tennék hozzá:

Próbáld meg félálomban, amíg ébredezik, vagy álmosodik, esetleg szinte már álmában megszoptatni, nekünk bevált az ilyen sztrájkos időszakokban, kómásan elfogadta a cicit, így nem kellett pótolnom.

2010. júl. 9. 17:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de igazából nem hinném,hogy többet eszik,mert az átlagos szopási ideje kb 5-6 perc.Teleszívja magát és kész is.De ez mindig így volt.Nem kap csak cicit,tehát még inni csak ritkán.Szájpenésze nincs a fogacskái mozgolódnak,de még nem nő.Nem mindig hisztizik csak ritkán,de akkor teljesen kiborulok.
2010. júl. 9. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt ilyen, én teát adtam neki.
2010. júl. 10. 21:21
 8/8 xStefix ***** válasza:

Na, ha nem állandóan van ilyen hisztis probléma, akkor viszont nem hiszem, hogy sztrájk. (Utóbbinál már szinte egyáltalán nem fogadja el a mellet a baba.)

Az utolsó kommentedből én most már inkább a fogzásra gyanakszom. A fogak "mozgolódása" akár már hónapokkal a valós áttörés előtt megkezdődhet és ez nem folyamatos, hanem időszakos "hisztiket" szokott okozni, amikor épp érzékenyebb az íny.

Szerintem jól csinálod, hogy csakis szoptatod - de próbálj meg akkor is nyugodt maradni, ha ő esetleg hisztikésebb! Nem könnyű, tudom, de ha te is feszült leszel, az még jobban ki fogja őt borítani...

2010. júl. 11. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!