Miert itelitek el a tapszeres babak anyukait?
HÚÚÚ! Na ezek azok a kérdések, amikre nem szoktam írni, de most kicsit kivételt teszek(bár gondolom ez senkit nem érdekel).
Szóval, progis császárom volt, és tápszeres volt a babám. Akkor az ősanyák szerint nem vagyok jó anya.
A császárra azért volt szükség, mert aneurizma alakult ki a terhesség alatt a hasambb. A tejem meg be sem indult rendesen, hiába fejtem, ettem homeos bogyót, ittam teát. Éjjel nem tudtam aludni, étvágytalan lettem a sok sikertelenség miatt. A babám tápszert kapott + plusz a lefejt anyatejet, ami naponta! volt 40 mili. És ezt is úgy értem el, hogy gyilkoltam a mellem. Akkor én most rossz anya vagyok?
Van egy boldog, kiegyensúlyozott, egészséges 2 éves kislányom, akiért bármikor odaadnék bármit.
Mielőtt szültem volna vettem szopis párnát,mindent elolvastam a szoptatásról,a szülési tervben is le kellett írnom,h kizárólag szoptatni akarok.a kórházba vittem a szoptatás könyvet.Aztán meglepetésemre császár lett,és a baba 4 kg fölötti,és nagyon éhes.A tej nem indult be,és a babám nem tudott szopizni.Nem volt elég az előtej,amit kipréseltek a mellemből az ápolónők,a könnyem több volt,mint a tej.Sírtam,h adjanak tápszert.Próbáltunk mindent,cicin volt másfél órát,20 ml jött le.Később már itthon,ordított,nem akart,nem tudott szopizni...Próbálkoztam néhány hétig,40 perc alatt 40 ml,és utána fejtem,mert 120-at evett.a lényeg most fejem napi 700-800 ml jön le,emelett tápszert kap kezdettől fogva pótlásként.Nem szoptatom,és nem is fogom többet próbálni.Azóta nyugodt,boldog baba amikor eszik üvegből.A tejem nem lett kevesebb mindig több lett,próbálom szaporítani.Nekem is beszóltak de nem is csak kimondottan a tápszer miatt,azért,hogy miért nem rakom cicire.Ez az én döntésem,ez jobb nekünk.Igenis van aki nem tud szoptatni,és van olyan baba aki nem tud hatékonyan szopizni,és van akinek nem elég a teje,és senkinek semmi köze ehhez.Örülök,h tudom etetni,és jó,h tudom pótolni.Mindenhol azt olvasom tápszert ne,azt ne.Nagyon tetszett itt írta valaki,akkor mit,pörköltet?
Én is azt kaptam,nem volt nagy fejem,és sohasem voltam beteg.Nem voltam influenzás sem,gyerekbetegségeket sem kaptam el...ennyit a tápszerről
14:49-es vagyok. Érdekes módon nem szopatós anyukáktól kaptam a legtöbb beszólást, hanem férfiaktól!
Ami sokszor rosszul esett, hogy a baráti táraságomból is érkeztek megjegyzések(főleg a császárra), olyanoktól, akik tudták, mi a helyzet.
Megjegyzem én kicsit még most is irigylem azokat az anyukákat, akik sokáig szoptatnak, mivel gyorsabb, egyszerűbb,és mindig kéznél van. :) Meg ugye nem borul ki éjszaka, amikor kómás az ember.:)
Számomra az a furcsa, hogy aki szoptat tegyük fel, hogy elítéli a tápszert adó anyukát. DE nem egyszer olvastam, hogy hozzátáplálskor is adni kell bizonyos mennyiségű tej alapű táplálékot és ha már nem szoptat, akkor ez bizony tápszer (ill. tejpép, ami majdnem ugyanaz). Akkor most mi van? A tápszert nagyon nagyon nehéz elkerülni.
Emellett szerintem tényleg gyönyörű dolog a szoptatás és nagyopn jó érzés, hogy képes vagyok saját testemmel táplálni a baámat, de ha nem lenne tejem (elég) egy percig sem gonodlkoznék, igenis adnám a tápszert.
Ma 14,05-ösnek: Szakmámból kifolyólag sajnos tudom, vannak, akik bármit tesznek, nem tudnak szoptatni, általában azért, mert bármennyire hihetetlen, nincs tejük. De lehet, hogy sokkal többet adnak a gyermeküknek, mint te. Nem kizárólag szoptatásból áll a világ. (Én szoptattam, mert volt tejem, de ez nem az én érdemem volt) De jó lenne, ha a sok NET-ezés közben utánanéznél a rengeteg retardált nem idén barnult 6-12 éves gyerekek értelmi szintjének, pedig azokat aztán minimum 2-4 éves koráig szoptatták. Egyébként egyre több kismama nem termel anyatejet, és nem azért, mert nem akar. A valós életből írj, ha lehet, ha egyáltalán tudsz róla valamit.
14.13-asnak: Mielőtt írsz, olvass!! Az általad becsmérelt hozzászóló pont azt írta, hogy ő sajnos NEM TUDOTT szoptatni, ezért tápszert adott a gyermekének. Csak azokat ítélte el (mindenkinek joga van a saját véleményéhez), aki TUDNA SZOPTATNI, de mégsem akar!! Figyelmesen olvasd a kommenteket, ha már válaszolsz!Ja és azt honnan veszed, hogy a hozzászóló putriban neveli a gyermekét? Az , hogy te anyagilag mindent megadsz a gyerekednek, nem jelent semmit. Nem tudhatod még, hogy újgazdag csemetéd nem lesz-e drogos semmirekellő felnőttkorára. Mert a ti túl liberális neveléseteknek köszönhető ez a rengeteg elkényeztetett, neveletlen gyerek. Szóval majd írj 20 év műlva, ha már neked is van 2 diplomás, munkájában a helyét megálló gyermeked, ha már letettél valamit az asztalra. Addig ne ítélkezz!!
ma 14.19-esnek: Nem azt írta a kommentelő, hogy a gyerekét rugdosná meg, bár egy kicsit valóban elragadtatta magát, de a gyerek érdekét védte maximálisan. Van egy olyan gyanúm, hogy jobb gyereket fog nevelni, mint te, mert lehet, hogy ő állít fel szabályokat. Ja, és tájékoztatlak, a szabályokat a gyerekek érdekében szokták hozni, pl, én nem engedtem soha, hogy olyat tegyenek, ami testi épségüket veszélyezteti, vagy esetleg nem helyes. De nem is rugdostak meg soha, és nem kellett velük szégyenkeznem sehol. Ne ítélj látatlanul. Én a negatív hozzászólásod ellenére még rólad is el tudom képzelni, hogy leszel még jó anya, sose lehet tudni.
ma 14.21.es: teljesen igatzad van! Ott a pont!
ma 14.29.es, ma 14. 30-as: végre olvashattam értelmes válaszokat. Köszönöm nektek!!!
Ja, kedveseim, el ne felejtsétek nyomkodni a kis piros kezecskéket!! Kb, ennyi a tudományotok. SAjnos.
14,52.es, nem a 6 hónapon túl szoptató anyákat szólják meg, de ma divat lett 3.4 sót 5 éves korig szoptatni, na ez már tényleg nem normális dolog, szerintem se. Nézz utána, meddig hasznos az anyazej.
Nekem 4,5 hónapos a fiam, mostanra tudtam felhozni evésenként 60 ml-re a tejmennyiséget :)) Ezen most már röhögök, azt szoktam mondani, hogy talán egy éves korára elérem, hogy kiválthassam cicire a kajálást, akkor meg persze nem fog kelleni :). Konkrétan az első pillanattól folyamatosan fejem a mellem mindenféle módon, iszom a teákat, mert sokkal kényelmesebb lenne ciciből etetni, mint abban az evés közti 4 órában 2-3x lefejni, plusz még bekeverni a tápot is, hogy jól tudjon lakni.
2 pártra szakadt a kismamatársadalom, aki "elsumákolja" a szoptatást és aki 22 hónapos korában is naponta 3x szoptatja a gyereket (ezt az anyukát pont itt olvastam gyk-n ma). Legalábbis ők a leghangosabbak. Engem nem érdekel, mint ahogy más kismama okoskodása sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!