Vajon eleget eszik a 12 hetes kislányom?
Figyelt kérdés
kb. 3, 3és fél óránként kéri a tejcsit, de akkor is csak 90g-ot. Nincs is sok tejem, ezért a 90g után pótolom tápival, de nem kell neki. Nem azért, mert nem izlik neki, hanem mert nem éhes. Nem is értem, hogy elég neki ennyi. Naponta ahogy számoltam olyan 700g körül szopizik, pedig 5900g, így már 800-at kéne ennie. Éjjel eszik jobban, egyszer felébred, akkor kér 150g-ot, volt hogy 200-at, de az ritka. 3900-zal született, tehát gyarapodik, de úgy érzem, hogy nem lesz ez mindig így...:(2008. nov. 12. 13:51
1/3 anonim válasza:
Ne aggódj biztosan eleget eszik a babád még ha nem is eszi meg az előírt mennyiséget.Nem mindenki egyforma ő valószínű beéri kevesebbel is.Az én lányom 11 hetes és pont ugyan ilyen nem eszik túl sokat.A védőnőm is mondta az a lényeg hogy gyarapodjom baj csak akkor van ha nem hízik.A mérésről meg annyit hogy eleinte én is mértem mennyit eszik majd mikor engem is elkezdett stresszelni hogy nem eszik eleget abbahagytam a mérést.Most csak azt mérem minden héten egyszer hogy mennyit hízott és mivel szépen növöget megnyugodtam én is.
2/3 anonim válasza:
Kát lenne elrontanod mindent a tápszeres pótlással. Szoptass csak bátran igény szerint, ha a babádnak több tejre lesz szüksége akkor ha csak szoptatsz a melled több tejet fog termelni. Ne aggódj, 90 gr az egyátalán nem kevés. Az én fiam 7 hónapos kizárólag szopik és sose evett még 100 gr-ot se egy szopira, de egy nap 12x is szopik. 3750 gr-al született most 8900 gr.
A lényeg hogy mindig pisiljen, jókedvű, kiegyensúlyozott baba legyen, gyarapodjon ( mindegy hogy mennyit ) és mindig szopizhasson ha igényli.
Sok sikert és boldog babázást!
3/3 anonim válasza:
Az én babám 8 hetes, de ő is csak 3, 3,5 óránként igényli a cicit. Akkor is max. 100g-t eszik, éjszaka picit többet. De én nem aggódom, mert a védőnő nagyon meg van elégedve vele, úgyhogy ezen a héten már nem is mértem a kajálást. Nyugi! Biztos észrevennéd te, vagy a védőnő, ha gond lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!