Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen esetben mi a teendő?

Ilyen esetben mi a teendő?

Figyelt kérdés

Mit csináltok, ha a gyerek annyira hasfájós, hogy szopizni sem akar? Elkapja, szívja 2 percig, kikopi és kész. Van valami bevált praktika?

Bánt, hogy nem lakik jól, nekem pedig rohamosan lecsökken így a tejmennyisegem. Lefejni nem akarom, mert ha fel óra múlva mégis éhes lesz, akkor csak üres cicit tudok adni neki.

Infacolt és co-lactaset kap, egyelőre nem látok javulást, így következőre kipróbáljuk a Gripe Watert is.

2019. máj. 30. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, ez nem feltétlen hasfájás, ha nem szopik rendesen.

Másodszor, ha lefejed a tejet, akkor igen rövid idö múlva újratermelödik, tehát nem lesz "üres cici".

2019. máj. 30. 09:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igaz, nem fejtettem ki, de nem abból gondolom, hogy fáj a hasa, hogy nem szopizik, hanem sírva, vörösödő arccal húzza a lábát, nagyon nehezen pukizik, kaki sincs már 3 napja es ez megy napjában nagyon sokszor - sokszor szoptatás közben is.
2019. máj. 30. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Szoptatós babáknál 7-10 napig is normális ha nincs széklet, úgyhogy ez nem gond. Én adtam neki az Infacolt, attól elmúlt ez. Szoptatás előtt add, de ne sajnáld ez nem gyógyszer. Nemrég itt volt az egyik barátnőm es láttam, hogy kettő kicsi cseppet cseppent a szájába, aztán csodálkozik hogy nem hat.
2019. máj. 30. 10:30
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Utálom én is, de néha életmentő, szóval: szélcső?
2019. máj. 30. 10:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A szélcsövet még nem próbáltam, de azt hiszem az a következő lépés... :(
2019. máj. 30. 11:09
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Akkor normális,ha nincs kaki,ha NEM ZAVARJA a babàt!!!!!!

Ha küzd a gyermek,meg kell kakiltatni mindig.

2019. máj. 30. 12:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

mennyi idős a babád?

nálam is csinálta ezt, majd alakítottam az "időzítésen".

születése óta 2-3 óránként evett... majd pár hete ugyanez, elkapkodta a fejét, sírt.. és észrevettük hogy mostmár kitolja az evéseket 4-5 óra eltelltére, és akkor már eszik szépen, nem "vergődik".

bár ő nem hasfájós, elég szeles, sokat tornáztatjuk, és látni, hogy megkönnyebbül.

itt kb heti van kaka.

( 4 hónapos lesz.)

2019. máj. 31. 10:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm neked is. Vasárnap lesz 7 hetes, egyelőre éjjel 4, délelőtt 3, délután meg kb. non-stop szopizna. :-)
2019. máj. 31. 16:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok.

Nekem még a védőnő annyit mondott anno, hogy a baba úgyis jelzi/érzi, mikor kell enni, és még az is előfordulhat, hogy azért utasít el, mert még nem elég éhes.. pici még, így 7 hetesen szerintem nyugodtan tudsz kisérletezni az idővel, figyelni a reakcióit. :)

még az is lehet, hogy nem hasfájás az oka.

2019. jún. 2. 21:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Nincs letapadva a szájizma? Lehet,hogy nem bírja szívni. Vagy lenőtt a nyelve. Vagy ömlik a tejed,és az zavarja. Vagy nehezen indul meg a tej,nehéz szívni. Sok oka lehet. Mindet ellenőrizni kell! Szoptatási tanàcsadó sokat segíthet!!
2019. jún. 2. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!