Mit tanácsoltok, mi a teendő ilyen esetben?
27 éves vagyok.
Van már egy 3 éves lányom.
Április első hetében hagytam abba a fogamzásgátlót. Szeretnénk második babát, azóta próbálkozunk. A lányom az első hónapban megfogant.
Amóta letettem a tabit mensitől mensiig folyton görcsölök picit, fájnak a melleim. Nincs olyan nap, hogy ne.... 😣Csupa zsír a bőröm ezáltal pattis...
Ez még mindig a tabletta miatt van?
Így azt se tudom mikor lehet peteérésem, mert mindig van valami tünet. Rengeteget együtt vagyunk mert eléggé kívánós vagyok.. 🤣
Ez lehet pms??
Vegyek ovu tesztet? Honnan, milyet?
Vagy ti mit gondoltok?
Mi lehet, mit tegyek az "ügy" érdekében?
Köszönöm, ha írsz!
Nekem fogamzásgáltó után, meg egyáltalán a baba tervezéshez a hőgörbe vált be, abból - ha szabályosan csinálod - teljes biztonsággal leolvasható, hogy
- sikerült-e a tüszőrepedés
- elég hosszú-e a luteális fázis (repedéstől vérzésig tartó időszak), mert ha túl rövid, az progeszteron problémára utal
- nem egyértelmű, vagy túl kis mértékű hőemelkedés is progibajra utal
- látszik belőle, hogy valóban késik-e már (eltelt több mint két hét a repedés óta és fönn marad a hő + nem jön meg)
Nekem eddig mindig teljesen objektíven és pontosan mutatott mindent: elmaradt ovulációt, gyenge progeszteront, szépen sikerül ciklust és mindhárom terhességemet is. Az ovuteszt nekem azért nem szimpatikus, mert csak LH csúcsot mutat, ami csak valószínűsíti, de nem garantálja, hogy meg is repedt a tüsző, magyarul csak a szervezet próbálkozását mutatja.
Van, akinek a szervezete csak jópár hónap után tér észhez és áll vissza a menstruációs ciklus, van viszont, akinek ehhez gyógyszeres segítség kell. Kb. fél év belefér, de ha annyi idő alatt nem áll helyre a ciklus, magától már nem is nagyon fog, nincs mire várni, irány az orvos. Én pont amiatt is kezdtem görbét vezetni a gyógyszer abbahagyása után, hogy orvos nélkül is tudjam, mi újság. (pl. első hónapban 13. napon volt repedés, így 27-re jött meg, másodikban csak a 21-en, akkor 35 napra jött meg. Második hónapban azt hihettem volna görbe nélkül, hogy már késik, holott dehogy késett, csak tolódott a tüszőrepedés.)
Köszönöm a tanácsot! Azt hiszem kipróbálom!
A napokban kéne megjönnie elvileg, bár már fogalmam sincs...
Lehet gáz leszek, de ha megkérlek, és nem nagy teher Neked privátban leírnád, hogy, hol, mikor kell ezt csinálni mire kell figyelni stb? Nem tudok erről a dologról semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!