Mi a teendő a következő helyzetben?
Gyerekkoromban epilepsziás voltam, beállították a gyógyszert,hamar tünetmentes lettem, később a gyógyszereket is elhagyhattam, 25 éve nincs rohamom.
Ilyen helyzetben elmondanád a gyerekvállalást tervező párodnak, hogy volt ez a betegséged vagy sem?
Anya ágon még 2 epilepsziás volt a családban,az egyik súlyos (nagybácsi),a másik nem (anya unokatesója)
Egyáltalán szabad egy ilyen embernek gyereket vállalnia?
1000 féle epilepszia van.
Van, ami öröklődik (ha nálatok több is van a családban, akkor nálatok valószínűleg a hajlam örökölhető), van, amelyik nem; van, amelyik valamilyen szinten korlátoz a napi életviteledben, van, amelyik nem (te pl. ez a kategória vagy).
Orvossal kell beszélned róla, és igen, a párodnak tudnia kell. Egy genetikai vizsgálat is okos dolog lenne.
Ha elhagy? Ha 25 éve nincsenek tüneteid, miért hagyna el? Igazából arról, hogy ez befolyásolhatja-e a gyerekvállalásod, már jóval korábban beszélned kellett volna egy szakorvossal, már csak azért, hogy TE tudd, mire számíthatsz. Bocs, de nem érdekelt? (Már azért kérdezem, mert én sem vagyok teljesen egészséges, de én már kamaszként megkérdeztem ezt, pedig akkor nyilván eszem ágában sem volt gyereket vállalni:), de azért az ilyesmit szerintem jó tudni.) Mindenesetre pótold most, előbb szakorvossal, utána a pároddal beszélj!
korábban nem igazán gondoltam gyerekvállalásra
de vele igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!