Anyukám teljesen kiakaszt, mit tehetnék, hogy fejezze be?
Szintén koraszülő vagyok. Mi csak 3 hetet voltunk kórházban, de pont elég volt ahhoz, hogy elkezdjen apadni a tejem. Hiába fejtem.. Nem tudta azt a hatást elérni, amit egy baba tudna. Szóval mire hazakerültünk már pótlást kapott. Beallt a cumizavar is. Minden erőmmel és energiámmal próbáltam visszahozni a tejet. Sok evés, sok folyadék, sok fejés, horror fejés, "csodateák", szoptanít, minden volt... Nagyon sokat gyötörtem magam, sokat sírtam, végül 3 hónapos kora körül elengedtem. Akkor már csak 5 ml jött le 2 óránként. Viszont addigra már viszonylag sok volt az ébren töltött idő, így mikor azt vettem észre, hogy a közös idő rovására megy a sok gyakorlatilag felesleges fejés, akkor azt mondtam hogy na most volt elég. 6 hónapos és bár még most is fájópont, hogy nem sikerült (ez sem, ahogy a terhességet is mi kudarcként éljük meg), elfogadtam. És amúgy a fiam is rögtön kiegyensúlyozottabb lett, nyilván érezte rajtam az anyatej miatti stresszt.
Szóval állj a sarkadra és mondd meg hogy álljon le, mert a te helyzeted tök más mint azoknak akik időre szülnek (és mint tudjuk nekik se mindig sikerül) . Mostanra a babád valószínűleg olyan mennyiségeket, hogy ha valamennyire be is indul a tejed újra, már nem fogod tudni utolérni. Mondd meg hogy volt épp elég stressz neked az elmúlt hónapokban és legalább ő ne stresszeljen téged. Épp eléggé bánt ez téged, viszont az a gyerek felfogni nőni tapszeren is. És fontosabb hogy legyen egy nyugodt anyukája!
Szóval tudom, hogy most a kórházból kikerülve el vagy veszve és még meg kell találnod az anyai magabiztosságod, de menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!