Anyukám teljesen kiakaszt, mit tehetnék, hogy fejezze be?
Felnőtt nő vagy, nyisd ki a szád és mondd el a bajod! Ennyi!
Nem kell parasztnak lenni, csak lényegretörőnek!
Ha nem akarod h megsértődjön akkor legyél jó kislány és viseld el, hogy csesztet. Ha pedig felnőtt nő és édesanya vagy, akkor közölt vele, hogy fejezze be mert nem érdekel a véleménye, te megtettél mindent és egyébként úgy táplálod a saját gyerekedet ahogy akarod.
Én az utóbbi mellett tettem le a voksom anno, soha többe egy nyekkenést nem kellett meghallgatnom arról, hogy hogyan kellene szoptatnom...
Te nem akarod, hogy megsertodjon, ot viszont nem zavarja, hogy teged sert, idegesit, bant azzal, hogy cseszeget. Raadasul felhozza, hogy o milyen szuper volt a szoptatasban, amitol meg nagyobb f.snak erezheted magad.
Ez igy kicsit ellentmondasos, nem gondolod?
Ne veszekejd elso korben, hanem ultesd le es mondd el neki, hogy ne peldalozzon azzal, hogy idore szuletett csecsemot milyen jol tudott szoptatni, mert az teljesen mas, mint a ti esetetek. A tied koraszulott, nem is kicsit, ha ennyi ideig voltatok a pic-en, vagy volt mas gond is azon kivul, hogy koraszulott. Nem is szoptathattad az elso pillanattol kezdve, o sem birt szopni ugy, mint egy idore szuletett baba, raadasul uveghez szokott, mire megerosodott. Ez teljesen mas tortenet.
A kizrolagos fejessel pedig apad a tej egy ido utan, vagyos nem termelodik annyi, mint ahogy a baba igenye no.
Ez van, ertse meg es kesz.
Ha nem erti meg, akkor lehet veszekedni. Vagy elkuldod, olvasson utana es ha megertette es tamogat, akkor keressen.
A jo anya nem abban merul ki, hogy ket eves korig szoptat, hanem az is bele tartozik, hogy sehiti, erositi a gyermeket nehez idoben es nem leszivja az energiat tole es stresszeli.
Az sem lenne rossz, hogyha ereztetned vele, hogy felnott vagy. Ha mast gondoldz, akkor mondd el neki es kesz.
Leülteted és közlöd vele: Anyu, ez az én gyerekem. Úgy etetem, nevelem, ahogy én akarom és ahogy szerintem a legjobb. Vagy elfogadod és nem szólsz bele többet, vagy nem kell többet idejönni.
Ennyi
Meg kell mondani neki amit gondolsz.
Nálunk is ez volt, kislányom csak sírt sírt mikor egyszer gondoltam kipróbálom a tápszert valószínűleg éhes. Biztonság okáért vettem meg a tápszert hogy ha kell legyen otthon. Anya nagyon ellene volt mert ugye régen akinek nem volt teje, az vagy adott vizezett tehéntejet vagy kecsketejet. Minket 2 évig szoptatott, annyi hogy én már kaptam tehéntejes pótlást. Nagyon rossz szemmel nézett a tápszerre, végül látta hogy ha eszik nem sír tovább így belenyugodott :)
Nalunk mas a tema, de idorol idore elohozakodik vele, hogy hogy kellene csinalni, most a masodik gyerek van uton, es mintha meg sem hallana, amit mondok, aztan meg van sertodve, hogy nekem nem lehet semmit mondani, holott kozoltem vele, hogy egyszer mondja el max. a velemenyet (akkor sem kerdeztem, de meghallgattam), akkor azzal nincs gond, de ne akarja mar helyettunk tudni, hogy hogy jo nekunk.
Semmi nem segitett, max ideig-oraig, az ilyen hozzaallassal te annyit tudsz kezdeni, hogy a tiedet megvaltoztatod, mert az o gondolkodasat ugysemtudod. Ez nalunk ugy nez ki, hogy kevesebbet keresem, olyankor is inkabb chatelve, es nem tefonon, kb. 3-4 havonta talalkozunk szemelyesen, mert amugy messze elunk egymastol, es amint felhozza ujra a temat, azonnal kozlom, hogy nem akarok errol vele beszelni, vagy temat valtunk, vagy beszelgessunk maskor, amikor mas is erdekli. Ez most bejott, nem papolok, nem magyarazkodom, nem varom el tole, hogy megertsen, vagy valtoztasson a velemenyen, az ugyanolyan lenne, mint amivel o probalkozik, szimplan rovidre zarom a temat, es magamtol nemis hozom fel.
Szerintem cumizavara alakult ki. Nem minden babánál, de sokaknál bezavar a cumi, pláne ha újszülött kortól kapták, mert azt más technikával kell szopni, így amikor mellre teszed, nem érti mit kellene csinálnia és ideges lesz.
Tényleg lenne tejed valószínűleg, ha már volt az elején is, de fejéssel szerintem sem lehet ép ésszel fenntartani, sőt növelni a mennyiséget, mert egyszerűen nem ugyanaz az intenzitás fizikailag és pláne érzelmileg egy gépet huzigálni, mint a babádhoz bújni.
Szoptatási tanácsadót tudsz még megkérdezni cumizavar témában, tud-e valami olyat ötletelni, amit nem próbáltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!