Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szüleim a kaján spórolnak és...

Szüleim a kaján spórolnak és ez már nagyon kiakaszt. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Már próbáltam megbeszélni velük, nem is sértően hanem szépen nyugodtan. De mindig az lett a vége hogy berágtak és elkezdték mondani hogy " ha nem tetszik költözz el és menj el dolgozni és akkor a saját pénzedből azt eszel amit akarsz". (elmúltam 18) Igen ám de hogyan menjek el dolgozni mikor eddig meg azt hangoztatták hogy semmi más dolgom nincs csak tanulni.... és itt vagyok 18 évesen semmi szakmával készülök az egyetemre. Pedig nem arról van szó hogy szegények lennénk. Van autónk, van nyaralónk de úgy látszik ők jó megoldásnak találják a kaján való spórolást. Nem tudom hogy mi lehet a megoldás :S 18/F
2012. máj. 17. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs ennivalótok otthon? :o
2012. máj. 17. 17:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nincs hanem az hogy nem olyan minőségű ami szerintem elvárható lenne az anyagi állapotunkhoz képest. Ma is pl: egész nap párizsit kellett hogy egyek. Megettem belőle az egész rudat mert voltam kondiba is. De ha mondjuk lenne itthon egy kis csirke vagy tojás vagy ilyesmi akkor oké lenne. Tudom ez most siránkozásnak hangzik de nem az. Mondtam pl anyámnak hogy miért kellet új bútort venniük nekem mikor teljesen jó volt a régi is. Adta volna ide az árát és ellettem volna belőle egy fél évig, mert kiszámoltam hogy kb 600-700 ft / nap elég lenne nekem kajára de ezen is kiakadt.
2012. máj. 17. 17:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Ugyanezt csinálta anyum is!!!

Mondtam neki hogy vegyünk már rendes húst és akkor azzal jobban elvagyok mint ha xar szendvicset eszek vagy ilyenek.

Elrángattam a Nagycsarnokba és bevásároltunk, és még jobb minőségű dolgokat vettünk jobb áron mint a Legkisebb is számítban a szomszédban - am se szeretem a multikat, de a Tesco már kezd pofátlanul drága lenni most hogy odaszoktatták a népet.

Én elég sokáig hisztiztem neki mire felfogta hogy gyűlölöm a vacak kajákat és én húst szeretnék enni salátával.

Úgyhogy most mindig van otthon husi a mélyhűtőben meg zöldség is rendesen.

A csak a tanulásra koncentrálj, hát na az nálunk is megvolt... aztán mégis dolgozni mentem mert utáltam már sítáborra, bulira kuncsorogni...

Mondjuk én nem tudom megsaccolni rendesen hogy mi most hogy állunk, de anyum mindig a pénzen izél, ami elég stresszessé teszi az embert.

Mind1 nyáron megyek Londonba dolgozni aztán abból elleszek egy ideig.... szerintem te is dolgozz nyáron majd valamit és akkor lesz saját pénzed csirkehusira meg erre-arra amíg nem sikerül meggyőzni a szüleidet hogy ne a kaján spóroljatok, és rajta keresztül az EGÉSZSÉGETEKEN - ez pl. jó érv lehet még! Nah meg nem mennyiségre kell menni, hanem inkább minőségre!

//apuméknál is van 3 tv, 3 laptop, 1 v 2 számítógép meg minden elektronikus vacak, aztán a legsilányabb kajákat eszik... rokonok nem hittek nekem hogy mennyire xar azt hitték hisztizem, aztán közös nyaralás 2. v 3. napján együtt mentünk unokatesómmal salátát vásárolni :D//

2012. máj. 17. 18:08
 4/4 anonim válasza:

Elég rossz ilyenekt hallani/olvasni, hogy szülők ilyenek legyenek. Kicsit sajnálom. Viszont nagyon pozitív, hogy legalább akad olyan fiatal, akit még érdekel az ilyne, és nem csak a Meki barátunk, meg a Starbucks....

HAjrá, kitartást, és én is azt tudom neked ajánlani, hogy pl hétvégi diákmeló, vagy valamilyen diákmeló, és azt pedig úgy osztod be, ahogy akarod. Illetve ha már egyetemre mész, akkor hétvégente max ott maradsz, és tudsz melózni, és nem kell azt enned, amit szüleid vesznek.

Nagyon sok kitartást, mert a Te célod JÓ.

2012. aug. 4. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!