Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik, ha kerek-perec...

Mi történik, ha kerek-perec megtagadom a szoptatást a kórházban?

Figyelt kérdés
Gondolom nem kényszeríthetnek vagy ilyesmi, de ekkor gondolom nekem kell gondoskodnom tápszerről, igaz?

2019. máj. 7. 22:05
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erről ha lehet már előre szólj a dokidnak, ha van, vagy a gyerekorvosnak, hogy írjon fel tápszert (nálunk legalábbis ő írja fel, ha jól tudom).

A másik; anyukám se engem, se a testvéremet nem szoptatta, egészségesek vagyunk mindketten és szoros vele a kapcsolatunk. Szerintem a szoptatás nem határozza meg, hogy mennyire fog kötődni a gyerek. Én is úgy álltam a dologhoz, mint te, Kérdező, hogy bizarr lesz, ha a babám a mellemen lóg, mi lesz ha megnyúlik a szoptatástól a mellem, stb., szóval szülés előtt a gondolatától is rosszul voltam. Aztán mégis megpróbáltam már a szülőszobán a szoptatást. Nem fogom szépíteni a dolgot, ügyesen szopott a gyerek (volt előtej), de első alkalommal sebes lett a mellem, mert valamit rosszul csinálhattunk. Második napra besárgult, kb. felébreszteni nem lehetett, az osztályon kiderült, hogy a technikája sem az igazi. Jött az éjszakás nővér és fürdetésnél hozta a pótlást. És én, aki előtte két nappal még ódzkodott az egész szoptatástól olyan leforrázva álltam ott, és egyenesen sértve éreztem az önérzetem, hogy más tejét kell, hogy kapja a lányom, mert én nem tudom rendesen megetetni, hogy azt elmondani nem tudom. Szerencsére néhány nap elég volt az összeszokáshoz, azóta is minden a legnagyobb rendben, egyszer volt mellgyulladásom, de őszintén szólva az is túlélhető, még úgy is, hogy egy hétig vénásan kaptam napi háromszor az antibiotikumot, olyan magas volt a gyulladás a szervezetemben. És pl. nekem nem fáj a szoptatás, szóval ezt sem lehet elkönyvelni, hogy ez biztosan fájni fog. Én azért szurkolok, hogy ha meglátod a babád, akinek te jelented majd a világ közepét, és nálad lesz a legegyszerűbben elérhető forrás az ő fizikai és lelki jóllétéhez, akkor kicsit változzon a véleményed és legalább próbáld ki, hogy milyen szoptatni.

2019. máj. 9. 23:09
 42/52 anonim ***** válasza:

Én soha nem tudtam elképzelni, hogy szoptatni fogom a gyermekemet, nem tudtam megmagyarázni miért. Aztán persze megtudtam az okát, nem is gondoltam volna. Abúzus ért kiskoromban és már halványan emlékeztem csak rá, azt meg végképp nem gondoltam, hogy emiatt nem akarok szoptatni. Sok évbe telt, mire feloldottam ezt magamban és már 3 gyermeket szoptattam hónapokig és szoptatási tanácsadó lettem.

Én javaslom, hogy beszélj szakemberrel erről, dúlával, pszichológussal. Aztán még mindig dönthetsz arról, hogy szerinted mi a legjobb Neked és a kisbabádnak. Csak Te vagy ebben kompetens, senki más, még a csecsemősök és az orvosok sem.

2019. máj. 15. 00:42
 43/52 anonim ***** válasza:
Szia! Én is szó szerint viszolyogtam, undorodtam a gondolattól, hogy szoptassak, de amikor megszületett(császárral és nem is sírt fel, csak 5 mp-re rakták rám és már vitték is el, majd elaltattak teljesen mert majdnem elvéreztem) hirtelen megváltozott ez az érzés..amikor végre először hallottam sírni, megkérdezték akarom-e szoptatni..félénken de nyúltam érte, hogy adják már oda és nehezen de elfogadta akkor még, olyan szeretet áradt szét bennem, hogy leírni nem tudom. Végül sajnos nem sikerült, mert nem volt hajlandó rendesen szopizni(fél óra visítás, majd 1 perc szopizás aztán szó szerint ellökte magát) és a tejem is elapadt 1 hónap után, mert bedepiztem, hogy nem kellek neki. Így igen tápszeres lett, de szerencsére a depi is elmúlt. Szerintem tegyél egy próbát, lehet meggondolod magad, ahogy én is. Igen fáj, de nem olyan vészes, ha bedurran a melled, mert nem szoptatsz az jobban fáj.
2019. máj. 15. 15:49
 44/52 anonim ***** válasza:
20%
A tápszerezés sokkal nagyobb macera. Forralni, kimosni, sterilizálni, hajnali négykor, amikor sokkal egyszerűbb felkapni és cicire tenni, szinte fel se kell ébredni hozzá... de hát kinek a pap, kinek a papné.
2019. máj. 15. 16:25
 45/52 anonim ***** válasza:
17%
Ne keverjük a szezont a fazonnal, teljesen más helyzet az,ha valaki NEM TUD szoptatni és más az ha NEM AKAR. Mindezt ráadásul úgy,hogy még meg sem próbálta. Természetesen felnő a gyerek tápszeren is, de ha a saját érdekeid miatt megvonod tőle a lehető legjobb és legpraktikusabb táplálékot, az több mint önzőség. Egy hónapos a kislányom, még mindig fáj a szoptatás és igen, a mélypontoknál gondolkoztam rajta hogy abbahagyom, de inkább erőt veszek magamon és addig ameddig csak tehetem szoptatom. Egy anya nem választhatja mindig a könnyebb utat,főleg ha a gyerek érdeke a tét.
2019. máj. 16. 12:15
 46/52 anonim ***** válasza:
70%
en undorodtam a szoptatastol az elso pillanattol fogva. akkoriban meg egy hetig bent kellett maradni a korhazban aztan ahogy hazavittem a gyereket szinte azonnal elkezdtem atallitani tapszerre. 3. het utan mar nem sok tejem volt es mivel sak annyira nyomkodtam meg a mellem hogy ne feszuljon az 5. heten mar semmi se jott szerencsere belole. a korhazban mondtam a novernek hogy ez engem undorit es amikor elkezdett kioktatni kozoltem vele hogy az en testem jogom van vele rendelkezni ha megoldhato hogy ne fejostehennek erezzem magam. elhallgatott huzta a pofajat de nem szolt semmit. mar attol ideges voltam amikor a gyerek bevette a mellbimbomat alig vartam hogy abbahagyja, ugyhogy nem vagy ezzel egyedul. a tapszeres etetessel semmi bajom nem volt azzal se hogy lassan evett stb. de a szoptatas mint olyan nagyon undoritott.
2019. jún. 20. 11:37
 47/52 anonim ***** válasza:
24%
Úgy látom, az összes olyan választ lepontozzátok, amelyik a gyermek érdekeit tartja szem előtt. Megdöbbentő!
2019. jún. 20. 16:00
 48/52 anonim ***** válasza:
44 es amikor meg nekem volt gyerekem 70 es evek, sose sterilizaltunk meg ilyenek. nem voltak mindenfele luxuscumik meg uvegek, a gyogyszertarban vettuk fillerekert az egyseges cumit aztan kesz. az ember elmosta mosogatoszerrel meg forro vizzel kirakta az edenyszaritora megszaradni es annyi. az a cumi olyan volt hogy nem csavaros barmilyen uvegre r lehetett huzni ha netan eltorott a cumisuveg mondjuk az ejszaka kozepen.
2019. jún. 21. 09:48
 49/52 anonim ***** válasza:
57%
Szia! En is UNDORITONAK tartottam a szoptatast, megprobaltam, csinaltuk par napig, de neki sem ment en meg bogni tudtam volna! Nem eroltettem. Elkezdtem fejni es aztan uvegbol kapta a tejet, 3 honapig csak anyatejes volt. Aztan jottek a kaki gondok es ugy voltam vele, hogy ezert pont nem eri meg szenvedni, egesz nap fejni! Azota tapszeres, van kaki is es minden rendben! Ne hallgass erre a sok szuper anyucikara, aki legszivesebben 4 eves korukig szoptatnak a gyerekeiket, mert az milyen csodalatos erzes!
2019. jún. 25. 10:06
 50/52 anonim ***** válasza:
0%
Miért utolsó, hallgasson inkább arra akinek nem ért annyit a gyereke hogy harcoljon azért ami a gyereknek a legjobb?:-D
2019. jún. 25. 16:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!