Kedves Anyukák! Szopizással, tejtermeléssel lenne problémám. Adnátok pár tanácsot?
Kedves Zsuzsanna!
Az általad leírt hiszti a cicin kísértetiesen hasonlít a saját tapasztalatomhoz. Püfölte és rángatta dühében a mellem a kisfiam :( Szörnyű volt ezt átélni, hogy képtelen vagyok táplálni őt. Annyiban más csak hogy nekem az első héttől jelen volt ez. Nekem is minden szoltatási tanácsadó és nagyon okos ősanya azt tanácsolta, hogy csak ciciztessem, majd szépen beáll a tejtermelés. Ha akkor hallgatok rájuk akkor hetekig éhezett volna a babám :(
Császáros voltam, nem indult be a tejem. A babámnak jó szopó technikája volt, de a tej nem volt elég. Minden tanácsot rám akartak látatlanba eröltetni, hogy a baba nyelve letapadt, hogy nem veszi be a cicit rendesen, de éreztem hogy ez ránk nem vonatkozik.
Egy megoldás maradt, hozzátáplálok és szaporítom a tejemet. Ezt először úgy tettem, hogy sokáig (akár 1-1,5 órát is) volt cicin a baba és csak utána kapott pótlást. Iszonyúan sokszor tettem mellre, hisz éhes is maradt... Valamennyire hasznos volt, de nem elég hatékony. Aztán ezt a műveletet kiegészítettem azzal, hogy minden alkalommal miután szoptattam, elkezdtem intenzíven fejni. Ez egy hét alatt duplázta a tejmennyiséget és napról napra többet tudtam lefejni. Eljutottunk pár hét alatt oda, hogy nem csak a saját tejemmet tudtam pótolni előre, ha a babamnak navyobb étvagya volt este, hanem félre is tudtam tenni, ha esetleg menni kellett valahova, ahol nem tudok szoptatni (ügyintézés, utazás...stb) Nagyon macera volt! Még most is az, mert nem állt be még teljesen a kereslet-kínálat, de legalább nem tápszert kap, hanem anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!