Túl lehet e etetni egy csecsemőt szopizással?
Figyelt kérdés
Babám 3 hetes és van amikor óránként kér szopizni főleg délelőtt és este fürdés előtt okozhat e nála hasfájást a gyakori szopizás ?2012. máj. 4. 21:17
1/3 anonim válasza:
Tuletetni nem lehet, de a hasa termeszetesen fajhat, ha valami olyat eszel, amit o meg nem bir.
2/3 alaszka válasza:
Van aki azt mondja, hogy okozhat a gyakori szopizás náluk hasfájást, de pl. az én lányom nagyon hasfájós volt, és ha kitoltuk az időt, neki akkor is ugyanúgy fájt estére a pocija, csak így többet sírt. Volt hogy én is óránként adtam neki, mert addig mindig megnyugodott. Azért kér óránként, mert egyszerre kevés fér a gyomrába, és így hamar megemészti, ezért hamar éhes lesz. Adj neki nyugodtan akár óránként is. Nekünk kb. 4 hónapos korára sikerült a 3 órát kibírni szopizás nélkül.
3/3 anonim válasza:
Nem lehet túletetni. A hasa akkor fájhat, hogyha minden szopizásnál másik mellből eteted, mert akkor mindig csak az első tejet szopizza ki.
"Ha a csecsemő gyakran, rövideket szopik, és az édesanya minden alkalommal a másik mellét kínálja fel, a baba valóban hasfájóssá válhat. Ennek azonban nem az az oka, hogy a félig emésztett tejre frisset szopott, hanem az, hogy rövid szopásai alkalmával mindkét mellből csak az ún. első tejet fogyasztotta el. Ez a tej laktózban gazdag, ami gyakran puffadást, így hasfájást okoz, a baba széklete pedig hígabb, zöld színű lesz. Elkerülhetjük ezt a helyzetet, ha a babát ugyanarra a mellre tesszük vissza, hogy alkalma legyen a mellet kiüríteni, és a zsírdúsabb, hátsó tejhez eljutni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!