Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig érdemes szoptatni a...

Meddig érdemes szoptatni a gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!kisfiam 13 hónapos még kéri a cicit, ha álmos azon alszik el.

Szerintetek szoktassam le lassan, vagy hagyjam még szopizni? Tejem is alig van már

2019. márc. 16. 13:09
1 2 3
 21/24 Coffelia ***** válasza:
48%
Én azt hittem, hogy másfél év lesz, voltak hullámok, mikor utáltam, aztán meg megint szerettem.. Ehhez képest júniusban lesz három éves a Ded, és napi 3 fix cicizés van, ebredéskir a déli alváskor, és este. Délben úgy ráalszik, hogy öröm nézni, este meg mesélek közben, de nem alszik rá, hanem utána fordul be. Reggel meg erre józanodik ki a kómából. Eleinte azt hittem, ekkorra már herótom lesz, de nincs, és messzemenően egyetértek, hogy addig érdemes szoptatni, amíg mindkét félnek megfelel, és még azt tenném hozzá, hogy plusz ha ugy lehet leszoktatni a picit, hogy nem csak egy végeláthatatlannak tűnő kínzás a cicimentesség. Szóval ha egy gyerek éretlen az elválasztásra, azt jobb figyelembe venni, mint szivatni az egész családot.
2019. márc. 21. 01:30
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz valamit értelmezni, kár hozzászólni, főleg hogy 1-et se szoptattál.

(Nem a szoptatás volt a probléma, hanem hogy egésznap üvöltött a gyerek, nem evett mást, a tej már nem is volt kielégítő, folyton éhes és nyűgös volt, hiába szopott. És azt is leírtam, hogy az elsőt nem szoptattam, mert a jóistenért sem volt hajlandó, hiába akartam... Értő olvasás nem megy látom ...)

2019. márc. 21. 07:02
 23/24 Coffelia ***** válasza:

Szeretettel ajánlom Lepesi-Benkő Réka tanácsadói oldalát olvasgatni:

[link]

Az írásaiból fény derül arra, hogy sok szoptatási nehézségre van megoldás, illetve fel lehet ismerni, hogy mik azok, amik csak "korszakos" problémák, és ha kibekkeljük őket, túl lehet lendülni rajtuk. Sajnos a magyar védőnői rendszerben sok dolgozó van, akik nem korszerűsítik a tudásukat, ezért sok ilyen szoptatást segítő információ nem jut el a friss anyákhoz.

Kérdező, választ kaphatsz arra is, hogy általában milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a baba érdekében, emellett mégsincs arról szó, hogy az anya igényeit egyszerűen sutba kell dobni. Réka segít világossá tenni, hogy a kellemetlenségeknek gyakran vannak jól látható céljai, és ez esetleg segít könnyebben átlendülni feladás nélkül.

Sok sikert! :)

2019. márc. 23. 09:10
 24/24 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját felelőssége hogy mikor hajlandó lecuppanni
2019. ápr. 14. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!