Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig érdemes szoptatni a...

Meddig érdemes szoptatni a gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!kisfiam 13 hónapos még kéri a cicit, ha álmos azon alszik el.

Szerintetek szoktassam le lassan, vagy hagyjam még szopizni? Tejem is alig van már

2019. márc. 16. 13:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

A WHO a 2 éves kort ajánja ,,nem véletlenül. Az enyém nem sokkal ezután szokott le, teljesen magától de előtte már egy éven át csak reggel meg este cicizett.

69 % -os , miért szólsz hozzá olyanhoz, amihez gőzöd nincs?

2019. márc. 16. 15:53
 12/24 anonim ***** válasza:
Igen, igy igaz, 2 eves kor a hatar a WHO szerint, tehat eddig "erdemes" szoptattni, ha mindkettotoknek jo.
2019. márc. 16. 17:27
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Amíg nem nyűg, mert ha annak érzed, nincs értelme folytatni. Utáltam, gyűlöltem szoptatni, egy év volt, amit be bírtam vállalni, 4 hónap lett. A kövi babánal is ez lesz, nem követem a who tanacsait, csak magamra hallgatok, de mivel utálom a gondolatot is ( nem a cicimet féltem), egyszerűen nem bírom, valószínű hamar vége lesz. A fiam egy matrica így is, bele sem gondolok milyen lenne ha cicizne 16 hósan.
2019. márc. 16. 20:09
 14/24 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a válaszát!!!

Ensem szeretek szoptatni, elso pillanattól fogva... De még most is adok a babábmnak, mert kéri. Valószínűleg le fogom mostmár választani. Eddig szopizott, mar eszik mindent. Felesleges

2019. márc. 16. 21:09
 15/24 anonim ***** válasza:
Erre ën is kíváncsi vagyok. Én egy évig szeretnék(persze csak ha lesz tejem).
2019. márc. 17. 02:00
 16/24 anonim ***** válasza:
45%

Az elsőt egyáltalán nem tudtam, nem fogadta el. 3 hónapig fejtem, aztán csökkent, és abbahagytam.

A másodiknál 1 évet céloztam meg, de 8 hónaposan leválasztotta magát, nem kellett neki.

A harmadik most 7 hónapos, én eddig bírtam, itt a vége.

Ha csak úgy lettünk volna, mint a másodikkal, nem lett volna gond, szopott, aztán képes volt aludni 1-2 órát, vagy lefoglalta magát, el volt másokkal is.

A kicsi egésznap a mellemen lett volna, ahogy leraktam, jött az ordítás, a saját apjával nem maradt meg 5 percet. Éjjel óránként, 2 óránként kelt... Hozzátáplálásnak 2x futottam neki, kudarcba fulladt. Cumisüveget nem fogadta el. Feltételezem, éhes volt, nem is hízott nagyon az utóbbi hetekben.

Másfél hete drasztikus változásokat vetettem be. Sajnáltam, bűntudatom is volt, de muszáj volt (valakit lehet nem zavar ez... Ha első gyerek lett volna, és nincsenek tesók, lehet én is másképp viszonyulok a dologhoz, de így meg kellett lépnem ezt.) Onnantól, csak reggel, este, éjszaka volt cici. Eleinte nyűgös volt, mostmár jól viseli. 2.éjszakát aludta át, azóta egyáltalán nincs cici.

Most mellgyulladásom van, hogy a éjszakai is elmaradt, de majd elmúlik.

A WHO meg szép és jó... De én nem tudnám elviselni, hogy 2 éven át még figyeljem, ha rosszul vagyok, milyen gyógyszert szedjek, mit lehet szoptatás alatt csinálni, mit nem... Nem vagyunk egyformák, lehet ezért köpködni egymásra, de így a harmadik gyereknél már nem igazán hat meg mások véleménye.

2019. márc. 19. 11:43
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez az egyéni szoc problémái, hogy 3-at kellett (volna) szoptatnod.
2019. márc. 19. 11:47
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

Már bocs, de mi az, hogy kellett volna? Olyan nincs, hogy valamit KELL.

3 dolog befolyásolja. Az anya egyéni döntése, a baba hajnaldósága, és a természeti tényezők (tej mennyisége, mell alkalmassága/alkalmatlansága, stb.)

Azt gondoltam, le lehet írni a tapasztalatokat, ahogy mások is tették, nehogymár a leszázalékoltak személyeskedjenek, meg szólogassanak be...

2019. márc. 19. 13:02
 19/24 A kérdező kommentje:

#16 teljesen meg értelek!!! És jó döntés volt szerintem, hogy nem engeded egesz nap a melleden csüngni. Ez nem azt jelenti nem szeretjuk a gyermekünket, hiszen imádjuk mindennel jobban. Azért az anyának az állapotát is figyelembe kell venni, azért sz egesz napos szoptatás kimeríti az embert, pláne téged kérdező, hogy még van mellette neked 2 gyerkőc.

Enis leszeretném választani, de mindig megsajnálom mikor kéri és csak azon alszik el. Mi anyák már csak ilyenek vagyunk :)))

2019. márc. 19. 21:22
 20/24 anonim ***** válasza:
25%
Nem kell annyit szülni, és akkor nem lesz az, hogy"jajj már a harmadik porontyot kell szoptatni". Ilyen egyszerű
2019. márc. 19. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!