Érdemes a következő szopit kihúzni 2 óráig vagy igény szerint szoptatni, akár 1 órán belül?
Kell a két óra hossza. Nem biztos,l hogy megéhezik, az azért sír. Ma ugyan nem divat, de érdemes mérni, hogy mennyit szopizik. Néha pár perc alatt szopik sokat, máskor 20 perc alatt keveset. Ha keveset szopott, akkor lehet éhes, ha sokat, akkor csak a hasa fáj.
De ha össze-vissza szoptatod, akkor nem alakul ki semmilyen rendszer.
Az igény szerinti szoptatás NEM azt jelenti, hogy ha sír, szoptatni kell. A sírásnak sok oka lehet.
Te szived szerint mit tennel? Kaptal ilyen,olyan valaszt is..bizz magadban..
En a barmikor szoptatas partjan állok es soha nem tapasztaltam olyat,mint az előttem írók,sőt,soha semmi hasfajas,tok kiegyensulyozott gyerekek..tanacsot adhatnak nagyon sokan,de bizz magadban es csinald azt,amit jónak erzel magatoknak!
Negyedik gyereket szoptatom.
Az elsővel hallgattam az ilyen "jó" tanácsokra, amiket te is kaptál. A vége az lett, hogy tápszeres kiegészítés lett 3 hónap után...
Aztán megfogadtam, hogy csak az erzeseimre fogok hallgatni. Nem néztem az időt, ha a baba enni kért, kapott. Igen, nem biztos, hogy éhes, de te vagy neki a vigasztalas, a megoldás minden bajára. Ha nem éhes, akkor nem fog annyit enni, csak cumizik egy kicsit. Az miért baj? Egy hónapos, könyörgöm. Egy hónapja még ti ketten egyek voltatok, nem érzett éhséget, szomjusagot, hasfájást, hideget, meleget. Adj neki egy kicsit több időt, hogy alkalmazkodjon a világhoz. Nem, nem fog egész nap a melleden lógni, ahhoz túl érdekes számára a világ, ha nagyobb lesz.
Ez most ilyen időszak, de el fog múlni.
A gyerekeim kb 1 évesen elválasztották magukat, nem vagyok egy 6 éves gyereket még szoptató ősanya. De egy pici csecsemőnek arra van szüksége, hogy bármikor cicit kaphasson.
A negyedik baba 5 hetes. Mostmár van, hogy 4 óra múlva kel enni, akkor már nagyon várom, hogy ebredjen, mert feszül a mellem. Éjjel 4-4 és fél óránként szopik, de nappal időnként egy óra múlva újra kér.
Nekem is van olyan, hogy ebéd után egy órával bekapok egy szelet csokit. Még jó, hogy nincs itt a védőnő, hogy megtiltsa nekem. 😃
Hallgass a szívedre és a megérzéseidre, a védőnőnek meg mondd azt, amit hallani akar.
Köszönöm még egyszer! :D Na és még egy kérdés...
Ti felkeltitek napközben a picit enni 3-3.5 óránként? Én egy ideje így csinálom, mert még a kórházban ezt mondták. llletve abban reménykedünk a párommal, hogy így nyugodtabb lesz az este, hátha hamarabb elfárad. De lehet ezt is rosszul gondolom? Olyan tanácsot is kaptam már, hogy jól alvó gyereket ne ébresszünk fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!