10-ből 8 alkalommal biztos, hogy kínlódunk a szoptatással. Mit tudnék tenni? Teljesen bele keseredem.
Csak bölcső tartásban tudom szoptatni, próbáltam több pózt is, aminek az lett a vége, hogy megijedtem, hogy elejtem. Így letettem a próbálkozásról.
Tehát ez így zajlik most: felveszem, belefektetem a könyökhajlatba oldalt fekvésbe, hogy hasa a hasamhoz érjen. Ekkor ő vagy elkezdi a bimbó előtt hosszú percekig rázni a fejét, szája tátva, és nyöszörög. Vagy bekapja és feszíti magát, háta megfeszül. Vagy olyan rosszul fekszik a kezembe vagy én tartom nagyon rosszul, hogy folyamatosan kiesik a szájából, a másik kezemmel próbálkozom a szájához húzogatni.
Nem is eszik sokat, 60-80 grammot.
A csuklóm és a szívem is már nagyon fáj. Mit tehetnék, hogy segíthetnék neki?
7 hetes. A facebookos szoptatási csoportot kérlek ne javasoljátok, csatlakoztam, direkt ezért, hogy rákérdezzek, de most láttam, hogy mennyi kisbabás ismerősöm tagja, szégyellem a problémám előttük.
Ja és nekem akkortól ment simán a szoptatás, mikor már hozzátápláltam, mert elmúlt a görcs. Nem tápszereztem-nem tudom persze ez miért volt annyira fontos, de mivel kapott mást, tudtam már éhen nem fog halni.
Ennek ellenére egyszer szóltak hogy alultáplált mikor 8 hónapos elmúlt-de akkor már főzeléket evett régóta-akkor az volt a baj, én pepecseltem, váltottunk bébiételre és rendbe jött-mondta doktornő, mert a bébiételek professzinálisan vannak összerakva, az én pepecsem meg hát pepecs munka, ami lehet finom, csak nem tápláló.
A szoptatas csoportban kerdezhetsz anonim modon, irsz az egyik adminnak, es o kiteszi a posztod.
Nalunk is gond volt. Vegul mi atalltunk a fekve szoptatasra, letettem az agyra, magam melle, es hatarozottan odahuztam a fejet a cicire, ezt a csecsemosok mutattak a korhazban, eleinte csak igy erzett ra es kepzett vakuumot, de ehhez is teljes nyugalomra volt szuksegunk, es eleinte 5-8 probalkozasra is szukseg volt. Segithet a felalomban szoptatas is, olyankor konnyebben szopiznak. Cumi, cumisuveg felejtos, ameddig meg nem tanulja magabiztosan.
Szia, én nagyon ajánlom neked a szoptatós párnát. Mind a 3 gyerekemnél használtam, óriási segítség és a babának is nagyon kényelmes. Hátra is tudsz dőlni, felállni akár babával együtt, én mindenhova vittem magammal.
Lehet olcsóbban is kifogni.
A védőnőd nem tud segíteni? Nincs a közeledben szoptatási tanácsadó? A szoptatásnak nem szabad egy kötelezően letudandó szenvedésnek lennie. A legjobb táplálék, amit csak nyújthatsz a babádnak, akár másfél, 2 éves koráig is, fájdalmat csillapít fogzáskor, megnyugtatja, ha feszült, nem véletlenül tartják csodaszernek. Sok sikert és ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!