Volt valakinek konfliktusa a Férjével a szoptatással kapcsolatban?
Szakemberrel, tehat szoptatasi tanacsadoval lenne erdemes beszelni (ibclc.hu ). Olyankor kellene kihivni, amikor a ferjed is otthon van. Feltehetne o is a kerdeseit, meg te is, talan egy szakember valaszat jobban elfogadja.
Vannak babak, akik meg ennel is gyakrabban igenylik. A szoptatasnak nemcsak etetesi funkcioja van. A babak gyomorkapacitasa sem egyforma, illetve az emesztesi utemuk sem. Az en gyerekemnek pl. a 2-2,5 orankent szoptatas hasfajast okozott, tul sokat vartunk, tul gyakran, kapkodva szopizott, es tul sokat, megterhelte nagyon a gyomrat, refluxos lett, estenkent ez nagyon szembetuno volt, mikor elalvas utan feloraval orditva kelt sokszor, mikor felmarta a sav a torkat. Gyakori szopi volt a megoldas, onnantol, hogy felorankent-orankent kapott, megszunt ez a problema, lett egy nyugodt babam. 8 honapos koraig ilyen gyakran szopizott. Szoval a ket ora szerintem egy 12 hetes gyereknel egyaltalan nem sok.
A babad osztonszinten tudja, mi a jo neki. Bele lehet ebbe nyulni persze, csak akkor a ferjednek is szamolnia kell a kovetkezmenyekkel, a tejed is elapadhat, a gyerek is sokkal nyugosebb lehet, ha ritkabban kap.
Azt lenne jo megtudni, hogy mi a baja pontosan. Sok neki, hogy most a nagyra sokat kell figyelnie, te meg a szoptatas miatt kevesbe tudsz? Egy hordozokendo, csatos hordozo megoldast adhat erre is, en hordozas kozben is sokszor szoptattam, ugy lett ket szabad kezem, tudtam csinalni a doogom.
Maga a fejés legalább annyi időt vesz el, mint a szoptatás, és akkor még nem beszéltünk arról, mennyi időt vesz el az üveg tisztítása, fertőtlenítése, és mennyibe kerül a cumik/üvegek beszerzése (elhasználódik és újat kell venni).
A rendszer majd beáll, a korrigált kora 6 hét, ezzel kellene számolni.
Tényleg érdekel, hová szeretnél egyedül menni, ami ekkora probléma a párod számára, hogy nem tudsz gyerek nélkül menni? És kire bíznád a gyereket, amíg te egyedül mész bárhová?
Beszélj vele, hogy ha segíteni akar, akkor ne stresszeljen, mert ezzel ő teszi rád a legnagyobb terhet.
Ne neki akarj megfelelni.
8!
Ugyan nem a 3. vagyok, de igaza van. Nem kell 2 óránként szoptatni, pláne ennyi idősen, és valóban kellene már, hogy legyen valami rendszer az eletukben. A hordozáshoz nem tudok hozza szólni, én sosem csináltam
Nagyon meg vagyok hökkenve, hogy ennyiszer náthás.
Nálunk a kisebbik úgy született, hogy a nagy még minden vírust elkapott az óvodából és hozta haza. Mégsem volt ilyen gyakran náthás (igaz, ő időre született).
A szoptatásról már elmondták, amit én is gondolok (leginkább 5. és 6.).
Azon is meghökkentem, hogy ezt írtad: "Amikor megyünk valahova mindig felkötöm, így egyszerűbb a nagylányunkkal." Miért kell a nagyot is vinned mindenhová magaddal? A férjed pont azzal vehetne le terhet a válladról, ha a nagyobbikra vigyázna, és akkor csak a kicsit kéne vinned.
Egyébként egyedül sétálni is miért ne tudnál? Ha kétóránként szopik, akkor szoptatás után egy-másfél órát nyugodtan sétálhatsz.
Úgy érzem, mintha a férjed álproblémákat gyártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!