Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 15 hós baba éjjel végig...

15 hós baba éjjel végig cicizik. Tippek?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodik a cicihez de egyszerűen semmit nem alszunk ez miatt. Mondjuk ő félálomban eszik szóval ő kipiheni magát de én már nem bírom. Tanácsok? Nappal se sokat eszik sajnos. Hiába igyekszek akárhogy neki csak a cici kell de éjjel nappal. A "hagyd üvölteni, zárd rá az ajtót" nem érdekel. Köszi
2019. febr. 23. 09:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
19%
Ja és észre se vettem mikor jött a foguk. Nem éjszakáztunk egy percet sem velük sosem. Rossz szokásokat nem magyarázni kell, hanem leszokni róluk. Jól látja védőnőd is.
2019. febr. 23. 17:36
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne foglalkozz ezzel a válaszolóval. ..

Facebookon van egy csoport. Szoptatási tanácsdás kérdezz felelek

Ott szakértők és segítő anyukák vannak.Gyere oda tényleg jó

2019. febr. 23. 17:57
 23/28 anonim ***** válasza:

Ez olyan vicces, hogy azért mert vki 2-3 babát nevelt már, az összeset ismeri és mind olyan, mint az övé.

"A kérhónapos gyerek átalussza az éjszakát" - tényleg? És amelyik nem?

Most olvastam ennek utána, hogy 1 éves korig, ha 3-4 óránként ébred éjjel a gyerek, akkor vsz tényleg az éhség teszi. Nem kötelező ébredniük, de van, aki ébred. A babák különbözők, más az anyagcsere sebessége stb.

Aki rácsukja az ajtót a síró babára, az látszat sikert ér el, mert valójában elkerülő kötődési mintát alakít ki.

A védőnő nyilván nem baj, hogy sose hallott még kötődéselméletről.

Te se a baby-lead-weaning hozzátáplálási módról, amit pl jelenleg Anglia vezető védőnője is ajánl. Ez nem baj, mert a problémamegoldó módszereket nyilván az ismeri meg, akinek az adott szempontból problémás a gyereke.

De némely anyuka mintha valamiféle érdemnek tartaná, hogy a gyereke valamilyen alkatú, bioritmusú... tökre gáz.

Kérdező, sztem is szakértőhöz fordulj, szoptatási tanácsadó pl La Leche Liga véleményét is lehet kérni.

2019. febr. 23. 19:01
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, de jól elbsz.t@d szerintem is ezt a gyereket. Abszolút a te hibád, meg is érdemled.
2019. febr. 23. 19:10
 25/28 anonim ***** válasza:
66%
15 hónapos még nem múlt el 1 éves? Bocsi azt hittem rég elmúlt, így nem kéne egyáltalán ébrednie éhség miatt. De eszerint 1 év alatti. Hogy írtad 3-4 óránkent? Bocsi, en ezt 3-4 óránkent számomra nem ez az egész éjjel cicizik eset. De köszi hogy szóltál, komolyan ostobanak érzem magam, hogy azt hittem 1 év = 12 hónap es a 12 kevesebb mint a 15. Ezzel kellett volna kezdeni, a 15 hónapos gyerek még nincs 1 eves. Hat 1 éves kor alatt nincs miért aggódnod. Ez termeszetes anglia vezető védőnője szerint is. Angliában barátokat is fogsz találni ott sokan szoptatják a 120 honaposokat is, mert meg nincsenek 1 evesek azok sem nyilvan, hogy ezt nem tudtam. En kérek elnézést.
2019. febr. 23. 20:01
 26/28 anonim ***** válasza:

Micsoda indulatokat keltettem. De mért amúgy? Nem a 15 hónaposra írtam, hanem a 8 hónaposra, akinek a gyerekorvos szerint nem kellene éjjel enni.

Egyébként meg szerintem kíméljük meg egymást a további beszélgetéstől. Vagy nagyon neveletlen vagy, vagy frusztrált, vagy csak a netes arctalan társalgás sodort bele ebbe a stílusba. Egyik esetben sem nyerünk a folytatással.

2019. febr. 23. 20:11
 27/28 anonim ***** válasza:
Ja a 8 hónaposra, egész éjjel szoptattam, NEM 3-4 óránként. Erre mondta orvos, 8 hónaposnak mar nem is kene éjjel enni, ha napi 5 teljes étkezés + 2 szoptatás van napközben. Nemhogy egész éjjel folyamatosan, az egyet jelent nem etetem jól napközben. Ha egy 8 hónaposnal azt mondtak nincs rendben, akkor 15 hónaposnál hogyan lenne? De igazad van hagyjuk abba, tök jól van ez így, hogy egész éjjel szopizik meg napközben meg eszik egy fel tojást meg szopizik álló nap. Maradjon így felőlem.
2019. febr. 23. 20:33
 28/28 A kérdező kommentje:
Ez igen köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, a többieknek pedig milyen jó hogy ilyen okosak és jártasak a témában! Tényleg hihetetlen hogy egy sosem látott gyerekről mi mindent tudnak... Nem azt mondom hogy a véleményük abszolút elvetendő de azért most tényleg? Így kell válaszolni egy anyának? Mert mer segítséget kérni? Igen, első gyerekem, 21 éves vagyok, nem volt anyám aki elmondja mi hogy működik a védőnőhöz meg akkor se fordulnék segítségért ha muszáj lenne. Többet ártana mint használna valószínűleg... Mindenesetre a kedves és értékes hozzászólóknak köszönöm mégegyszer, igyekszem helyre állítani természetesen én is úgy gondolom hogy ennyi evés nem elég neki és a cici sem épp egy tápláló megoldás, de nem tudom kikötözni és megtömni. Kínálom szépen, órákat szenvedek a konyhában hogy kinézetre is guszta legyen és értékes, tápláló ételt adjak a kicsimnek de ha egyszer keveset eszik és könyörög a ciciért nyilván nem hagytam ott a francba hogy üvöltsön. Megpróbálkozok (ismét) neki való tápszert adni éjjel, hátha azzal jól lakna, habár ezt régebben próbáltam be se kapta a cumisüveget csak sírt ameddig cicit nem kapott.
2019. febr. 23. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!