Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 15 hós baba éjjel végig...

15 hós baba éjjel végig cicizik. Tippek?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodik a cicihez de egyszerűen semmit nem alszunk ez miatt. Mondjuk ő félálomban eszik szóval ő kipiheni magát de én már nem bírom. Tanácsok? Nappal se sokat eszik sajnos. Hiába igyekszek akárhogy neki csak a cici kell de éjjel nappal. A "hagyd üvölteni, zárd rá az ajtót" nem érdekel. Köszi
2019. febr. 23. 09:39
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem eszik. Velem nem. Eszeget néhány falatot aztán kéri a cicit és ha nem adok csak sír nem lehet elterelni a figyelmét. Apával eszik jobban, viszonylag normális adagokat de neki dolgozni kell.. Próbálkozok én is adni neki, kínálom az enyémből is de mondjuk reggelente is max egy fél főtt tojást eszik egy kis sajttal. Hát nem nagy adag. Nyilván ezért éhes éjjel de nem tudom vele megszerettetni az evést. Olvastam olyat is hogy fogkrémmel lekente a cicit anyuka nappal hogy a baba ne kérje és egyen, még az is lehet hogy kipróbálom ha nagyon nem megy máshogy
2019. febr. 23. 12:42
 12/28 anonim ***** válasza:
41%
15 hónapos babát anyatejjel táplálsz ami nagyon max 6 hónapos korig elégséges? Egy fekvő babának is cca pár órára elegendő. Min csodálkozol? Cukros vízzel akarod jóllakatni? Táplálni? Persze hogy eszik folyamatosan. Hízik, gyarapodik rendesen? Mozog álló nap? Rohangál? Mivel tellik a napja?
2019. febr. 23. 14:03
 13/28 anonim ***** válasza:
73%

Bocs utolsó, de túlzol. 6 hónapos korig elkezdeni sem javasolják a hozzátáplálást, később sem baj, ha hónapokig nem eszik mennyiséget, ha elég a tej.

Nyilván 15 hónaposan ez a helyzet azért nem üdvös.

2019. febr. 23. 15:00
 14/28 anonim ***** válasza:
31%
12 már ne is haragudj de az anyatejet cukros víznek nevezni??? Haha hát te sem vagy akkor valami okos. Nyilván nem szoptattál mert fogalmad sincs az összetételéről. Illetve,hogy egy anyatejes baba/gyermek számára ez nem csak táplálék.
2019. febr. 23. 15:07
 15/28 anonim ***** válasza:
61%
Ja bocsi, 88% víz, 7% cukor, 4% zsír, 1% fehérje. Túlzas cukros víznek nevezni azt ami 95%ban cukros viz. Bocsi.
2019. febr. 23. 15:16
 16/28 anonim ***** válasza:
64%

Vannak tanulmányok amik azt mutatjak 4 hónapos kortól nem elegséges az anyatejes táplálás, vannak amik nem javasolnak kiegészítést 6 hónapos korig. Kinek melyik, de az összes 6 hónapos kortól javasolja a hozzátáplálast hiszen Igy van hónapok míg tényleg ki váltod az összes étkezést, de szerintem 8-9 hónapos korra az anyatej már csak kiegeszitő táplálék.

Olyan ajánlás tuti nincs amelyik szinte kizárólagos anyatejes taplálást javasolna 15 hónapos korban.

Szerintem ha újszülött szopizna egész éjjel javasolnák a tápszert, hiszen a legtöbb baba mar 2 hónaposan átalussza az éjszakat, még babákat sem kell éjjel, pláne egész éjjel szoptatni. 15 hónaposokat meg egyáltalán nem kellene már.

De egyszerű a kerdés ha aktív kérdező gyermeke, es rendben van a súlya is, akkor nincs gond.

2019. febr. 23. 15:37
 17/28 A kérdező kommentje:
Semmi gond nincs a gyerekemmel, 11 hónapos korától jár, már beszélget is, rajzol, egész nap izeg-mozog, egy percet sincs nyugton... Nappal 1,5-2 órát alszik délben. Nem azt mondtam hogy kizárólag anyatejen él, csak amit mellette eszik az nem épp egy nagy mennyiség. De kóstolgat mindent. Velem nem akar enni de apával eszik! Egyébként 13 kg 88 cm, kis pufika mostmár kezdi elnyúlni. Sosem volt beteg még egy megfázás se pedig sokat járunk emberek közé, minden nap kint vagyunk 2-3 órát legalább.
2019. febr. 23. 17:13
 18/28 A kérdező kommentje:
A cukros vizes hozzászóló valószínűleg nem látott még gyereket. Előfordulhat az is hogy azért kelt állandóan mert a fogacskája fáj. 14.fognál tartunk, valószínűleg zavarja. Fogzás előtt 2-3x kelt egy éjjel enni, akkor még nyilván kicsi volt. Olyan anyukák tippjére voltam kíváncsi akik jártak már hasonló cipőben vagy járnak, nem okoskodásokat jöttem olvasni olyanoktól akiknek fogalmuk sincs a szoptatásról. Nehéz terhesség után egy hét szülés után fogtam őt először a kezemben, annak is a végén majdnem ott maradtam tehát igen, van egy erős lelki kötelékünk amit ő úgy él ki hogy ha bármi gondja van kéri a cicit, szemembe néz simizi az arcom. Mivel nincs olyan tapasztaltabb nő ismerősöm akitől tanácsot kérhetnék, a védőnő meg azt mondta ő bezárta az ajtót a fiára és hagyta sírni pár nap múlva aludt, így gondoltam megkérdezek kevésbé szadista embereket...
2019. febr. 23. 17:20
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor efelől aggódni valód nincs, mondjuk akkor sem tartom egészségesnek a dolgot, de majd mindketten, legfőképpen te megértek rá, változtattok a dolgon. Vagy nem.
2019. febr. 23. 17:23
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

De láttam gyereket, sőt tapasztakatból beszélek, 8 hónapos volt a gyerekem mikor egész éjjel szoptattam, akkor szólt a doki, sürgősen változtassak, kezdjem el normálisan táplálni, az anyatej 6 hónapos korig elégséges, 8 hónaposan napi 5 étkezés-kétszer főétel, éjszaka egyáltalán nem szabad ennie ekkora gyereknek már. Es az enyém 8 hónapos volt nem 15. Ettől függetlenül reggel és este szoptattam 24 hónapos koráig.

De nem értem most mit akarsz, vagyis nyilván NEKED a te lelkednek kell ez az egész napos, éjszakai szoptatás, szoptasd, ha neked ez jó így. De az anyatej akkor is cukros víz ami nem tápláló egy ekkora gyereknek, nyilvan valahol az agyad legmélyén te is érzed ezt, ha tápláló lenne nem szopna egész éjjel. Egy két hónapos baba átalussza az éjszakát, még ők sem szopiznak egész éjjel. Az enyémek születésüktől fogva átaludták. 8 hónaposan volt egy ilyen hogy éjjel kellett szoptatnom ki is derült hogy anyatej minden csak nem tápláló ebben a korban már.

2019. febr. 23. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!