Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt? Már...

Miért csinálja ezt? Már nagyon ki vagyok borulva!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Négy hónapos babám már három-négy hete minden evéskor szinte eltépi magát a mellemtől, a szájába veszi és löki is el magát egyből, néha van olyan hogy megszívja kicsit de utána megint kiköpi, és ha meg abba hagyom az etetést akkor sír. Néha már ráteszem a kezem a kis fejére hogy ne tudja elfordítani, van mikor beválik, de van mikor őrjöngés az eredménye, én meg már minden etetést végig bőgök! 😭 Előtte mindig szépen nyugodtan evett. Próbáltam utána nézni de nem találtam meg a problémánk okát mert:

- Nem lett más az illatom, nem váltottam kozmetikai vagy tisztító szereket.

- Még nem menstruálok, és terhes sem vagyok.

- Elcsendesítve, félhomályba etetek hogy ne vonja el a figyelmét semmi.

Továbbá próbálkoztam már cumisüvegből etetni, de nem kellett neki. Nem táplálunk még hozzá. Nem hiszem hogy jönne a foga, semmi nem utal rá. Védőnő szerint sem fog-probléma, ő azt mondta növekszik a baba és/vagy nekem van valami a hormonjaimmal... de már 3-4 hete tartanának?? Kérem akivel volt ilyen mondja meg mit tett, már nagyon ki vagyok borulva! 😭

2019. jan. 2. 02:07
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Valószínűleg hamarosan menstruálni fogsz, ezt érzi. De egyébként ha stresszesen állsz neki a szopiknak, akkor ezt is megérzi ám, simán lehet tőle ingerült ő is.
2019. jan. 2. 06:13
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

Azonnal elutasítja? Mert ha hajlandó enni és közben csatlakozik le fel le fel. Ott lehet poci fájás is, hogy a szoptatás beinditja a beleket és kissé fáj neki és arra koncentrál.

Minden szoptatás ilyen? De a te idegességed is ráragadhat. Akkor szoptass mikor már nagyon kéri, hátha nem éhes eléggé és így játszik a cicivel.

2019. jan. 2. 07:01
 3/8 anonim ***** válasza:
27%

Lehet, hogy butasag, de kostoltad te esetleg a tejedet, hogy milyen izu?

Nalunk nem volt ilyen gond, de epp most olvastam, hogy 3-4 honapos kortol kezdik erezni a babak a sos izt. Az elso 3 honapban edeset es keserut ereznek, de ahogy no a nyelvuk, ugy fejlodnek az izlelobimbok es ereznek egyre tobb izt.

Lehet, hogy nalad ilyen nincs, de megnezhetned, hatha kiderul valami.

2019. jan. 2. 07:31
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Nekem ezt két hétig csinálta, mielőtt először megjött. 5 hónapos volt.

Azóta is egy héttel mensi előtt nyűgösebb, és pattanásai is lesznek.

2019. jan. 2. 07:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Próbálok nyugodt maradni az etetéseknél. Majdnem minden evésünk ilyen, bekapja, szív egyet és engedi is el. Ha már nagyon éhes akkor van kb 20 perc nyugodt szopizás és utána kezdődik ez az elutasítás, ilyen 2-3szor van csak, reggel + egy éjfél utáni keléskor. Megkóstoltam a tejem igen, de nem érzem hogy más lenne mint eddig- persze tudom hogy ő ezt sokkal jobban érzi. Remélem nem a pocakja fájhat ilyenkor. (Ment a zöld mindenkinek.)
2019. jan. 2. 09:39
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Nálam a mai napig így jelzi hogyha büfögni kell

Lehet más is de egyébként én ilyenkor fel szoktam emelni

Büff és akkor folytatja mindenféle fej elkapkodás nélkül

2019. jan. 2. 10:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonló. Kislányom tápszeres kiegészítést is kap. Ő akkor tekereg ha kakilnia kell közben, vagy ha nagyon erősen jön a tejem (ez csak reggel van). Utána azért tekereg ha nem jön a tej, de van hogy engem akar nézni és ezért rántja el a fejét.
2019. jan. 2. 12:26
 8/8 A kérdező kommentje:
1-es és 4-es, igazatok volt, ma megjött a mensi. :)
2019. jan. 2. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!