Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig volt tejcsitek? (szopis...

Meddig volt tejcsitek? (szopisok, fejő mamik)

Figyelt kérdés
Három és fél hónapos a kicsim, fejek neki még van elég tejem.Mostanában olyan mint egy kismajom, folyton rajtam csüng így kutyafuttában tudok neki fejni.Remélem nem apad el a tejem emiatt, hogy nincs normálisan kifejve.Jó lenne a hat hónapot kihúzni tejcsivel.
2010. jún. 28. 13:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon nehezen jön tőlem a tej(ráadásul az egyik mellemben a gyulladás miatt most már csak egy csatornából jön a tej), és nem tudta, tudja szívni.koraszülött volt és nem volt ereje szopizni az elején, egy-két perc alatt bealudt, elfáradt.Igy maradt a fejés és a cumisüveg.Kb. egy hétig sikerült letenni a cumisüveget, de sajnos az én örömöm az ő kárára volt mert elkezdett visszaesni a súlya amiatt, hogy alig tudott szopizni egy keveset.így ment tovább a szopi + cumisüveg a dokinénink javasolta, hogy inkább maradjak ennél.Mindig megpróbálom evés előtt cicire tenni de most már egyáltalán nem fogadja el.(Már mindent végigpróbáltam(szakembertől a házi praktikáig=0)Kemény dolog ez a fejés mert már sírnak a bimbóim ha a fejőhöz nyúlok, de nincs mit tenni. Pedig nagyon nem így terveztem:(
2010. jún. 28. 15:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is 3,5 hónapja fejek a fiamnak. A bimbóm nekem azóta nem fáj, mióta Avent elektromosra váltottam.

Nem javaslom, hogy futtában fejj. Egyrészt elapadhat a tej, másrészt begyulladhat a mell. Én úgy oldom meg, hogy miután etettem és büfiztettem, aztán fejek, amikor még kicsit kába a kajától, és nyugiban van. Ezt az adagot akkor adom oda neki, amikor legközelebb megéhezik. Így sajnos sosem teljesen friss tejet kap, mindig kb 3 órásat, viszont sosem kell várnia a tejre, és mindig alaposan ki tudom fejni a mellemet, van rá időm.

2010. jún. 28. 16:11
 13/15 anonim ***** válasza:
Milyen fejőd van? Nem szabadna, hogy attól fájjon a bimbód, ez így szenvedés lehet! Szerintem válts másik fejőre, kölcsönözz vagy vegyél használtat (Vatera, Tesz-Vesz). Én 2 hónapja fejek, nekem az Aventos kézi vált be, mára már megszokták a mellbimbók a gyötrést, legfejjebb a kislányom tudja jól megharapni és attól fáj.
2010. jún. 29. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:
2010. jún. 29. 16:08
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és a videokat is.Nagyon hasznos dolgokat találtam benne.Kicsit fura, hogy olyan mintha gyerek fejét belenyomnák a mama cicijébe, de ha így szopikál akkor megpróbálkozom úgy ahogy a videón a laktációs tanácsadó mutatta. Új szoptatós pózt is találtam, azt is kipróbálom.Úgyis mindíg szopival kezdünk,igaz, hogy nincs eredménye:S)

Én is úgy fejek, hogy mindíg az után, hogy evett, de így is lóhalálában kell csinálni mert ha nem motyogok mellette vagy nem játszok vele akkor rögtön sír.Sajnos nincs még el egyedül annyi időre míg fejek.Azt meg már sokszor a mellem nem bírja ki, hogy megvárja, hogy elaludjon.Csak éjszaka tudok normálisan fejni.

Avent kézim és elektromosom is van, azzal fejek.Meg néha kézzel amikor már a fejővel nem jön semmi de kézzel simán kijön még vagy 20 mili.

Kb. hat hónapos koráig tervezem, hogy fejek, utána már nem szeretném, mert már így is egyre többször gyullad be a bimbóm.Lehet, hogy én így vagyok összerakva, ennyit bír a szervezetem:( De ha minden jól megy akkor még akár újra rákaphat a cicire is...

2010. jún. 29. 18:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!