Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fél éves, fiú,7.9 kg, és...

Fél éves, fiú,7.9 kg, és szerintrm átlagosan 3 óránként 100 ml-t eszik. Nem kevés?

Figyelt kérdés
Kb. igény szerint szoptatom, olykor egész gyakran, ha épp olyanja van. Éjszaka is kel kb. 3-szor szopizni. Nem mérem mennyit eszik, de kíváncsiságból két alkalommal megmértem nemrég és 100-120 ml volt a szopott mennyiség. Szerintem 800 ml-nél többet nem iszik egy nap. Olyan kevésnek tűnik! A hízása is lelassult. 2 hónaposan 1.5 kg-ot hízott egy hó alatt, most csak 300-400 g-ot egy ideje. 3.5 kg-mal született. Elkezdtük a kóstolást, de nincs oda érte, és még nem eszik mennyiséget, csak kóstolgat. Viszont aggódom, hogy keveset szopik és túl lassan hízik. Egy túl vékony gyerekem már van (3 évesen 11 kg), ezért aggódósabb vagyok. Szerintetek is kevés félévesen ez a szopimennyiség?
2018. dec. 26. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Jesszus, dehogy kevés. Ilyenkor normális, hogy lassabban hízik, hiszen már sokat mozog, ledolgozza, meg amúgy is, számold már ki, mekkora lenne 4-5 évesen, ha tartaná a havi 1,5 kilós hízást. 😂 Így is elég nagy baba.
2018. dec. 26. 14:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, a hízása rendben. De a 100-120 ml/étkezés nem kevés ebben a korban?
2018. dec. 26. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne elég, nem hízna rendesen.
2018. dec. 26. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha igény szerint szoptatod, akkor pong annyit vesz magához, amennyi kell neki.

A kóstolgatástól meg ne várj hízást, ilyenkor még az snyatej fedezi a szükségletét, az a kis gyümölcs-zöldsèg nem fogja felhízlalni még egy darabig.

2018. dec. 26. 15:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Mivel 3 óránként eteted nem csoda, hogy keveset eszik egyszerre.
2018. dec. 26. 17:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Miért, a 3 óra az gyakori? Van két nagyobb gyerekem, és ha belegondolok, ők 7-kor reggeliznek suli előtt, 10-kor tízóraiznak, 13 órakor ebédelnek, 16 órakor uzsonnáznak, 19 órakor vacsiznak, tehát ugyanúgy 3 óránként esznek, csak abban különböznek a babától, hogy éjszaka már nem kelnek fel szopizni. Ha a nagyobb gyerekek is 3 óránként esznek, akkor miért várjuk azt egy babától, hogy még ennél is ritkábban egyen? Egyedül az éjszakai szopikról állhatna le majd, de az evések közt eltelt időnek a 3 óra az rendben lenne, nem? (mármint ha 3 óránként etetném. de csak átlagosan írtam a 3 órát. igény szerint szopizik, olykor még ennél is gyakrabban, és nagy ritkán 4 óra telik el 2 szopi közt.)
2018. dec. 27. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!