Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudhatom, mikor elég a...

Honnan tudhatom, mikor elég a tejem és mikor van még szüksége a kicsinek a szopira?

Figyelt kérdés
Tegnap jöttünk haza a kórházból, ma 4 napos a babó. Utolsó ájszakám ráment a kórházban, hogy beinditsam a tejet, de egész egyszerűen nem tudom megitélni, hogy a baba eleget szopott-e, vagy kell még neki. Ugyanis állandóan eszi a kezét, nyitogatja a száját, nem tudom kiismerni. Állandóan sirok, mert annyira sajnálom. Tejem van, de nem tudom, hogy elég-e neki. Kaptam egy tápszer receptet a kórházból, de hogy váltsam ki a gyerek nevére, ha TAJ száma sincs??? És egyedül vagyok itthon, senki nem tud segiteni... Mecsek tejszapritó teát iszok napi 3 alkalommal és legalább 2-2.5 l vizet. Teljesen össze vagyok törve...
2010. jún. 28. 12:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Olvasgasd a La Leche Liga honlapját, nekem sokat segített.

Tanácsaim:

-ha van elég pisis, meg kakis pelus az oké, van elég tejed

-meg látod, hogy nyugodt nem feszült a baba (persze nem etetés előtt)

-ne használd a mérleget !!!!(annyit),mert sosem fogja az előírt mennyiséget szopizni (este mindíg kevesebb, de az a tej sűrűbb, zsírosabb)

-tej nagyja a szoptatás alatt termelődik (nem 2 szopi között)

-aludj a babáddal egyidőben délután, jót fog tenni

-a kecskerutafüvet édesköménnyel javaslom, próbáld ki, nekem bevált

-egyél rendszeresen ha kell éjszaka is

-és ne aggódj ezzel nagyon sokan (én is) így voltam, elmúlt, és nagyon jó lett. Bízz benne!

2010. jún. 30. 01:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Hívd fel a védőnődet, gyerekorvost. Biztos tudnak valahogy segíteni.

A tápszert csak biztonsági okokból váltsd majd ki, hogy legyen. Én megnyugodtam tőle, de végül nem használtam fel.Azt meg hogy elég e a tej majd a súlya megmondja. ha szopizik elégszer, éhenhalni nem fog, nyugi.

2010. jún. 30. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!