Honnan tudhatom, hogy át kell tennem a másik mellre a babámat?
Addig rakogasd vissza az elsőre, amíg úgy érzed, hogy alaposan kiürült, aztán mehet a csere. Ha nagyon elaprózza a picúr (vagy majd a nagy melegben többször szopik keveset = iszik), azt is megteheted, hogy mondjuk 2-3 órán keresztül ugyanarra teszed vissza és csak később váltasz. De úgyis látni fogod menet közben, hogy mikor kell már cserélni és szerintem ő is jelezni fogja neked.
Segíthet, ha megpróbálod valamikor megfigyelni, ha épp hajlandó lesz hosszabban is szopizni egyszerre:), hogy hány reflex "lapítja le" a melled teljesen. Nálam ez idővel 2-re állt be, de ez mondjuk egyéni.
Illetve ami még jó taktika szokott lenni (ha igény szerint szoptatsz és általában ráérsz), hogy akkor veszed le a melledről, ha ő maga elengedi vagy elalszik rajtad. Ez mondjuk ilyen pici korban még eléggé elnyújthatja a szoptatást, de ha nincs egyéb ok, ami miatt muszáj lenne csökkenteni a szopiidőt, akkor így is lehet csinálni.
Sokan a bal-jobb, jobb-bal módszerrel szoptatnak két mellből és általában jól beválik. Időnként majd ezért lehet olyan is (pl. növekedési ugrásnál), hogy ennél többször is mellet kell váltani egy szopi közben - de addigra már profi leszel benne és tudni fogod. ;)
én kis korában kb.20percet hagytam a balon, aztán 20at a jobbon, ha még kért, visszatettem a balra. következő szopi ugyanígy, csak akkor jobb-bal-jobb sorrendben.
tudom, nem az időt kell nézni, de akkor is hagytam egy minimum időt neki (mert agától hamarabb elengette volna, bealudt volna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!