Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tej el tud apadni úgy is,...

A tej el tud apadni úgy is, ha egyáltalán nem fejem ki, miután leválasztottam róla a babámat?

Figyelt kérdés
1 hete már nem szopizik - terhes vagyok a másodikkal, indokolt volt tehát a leválasztás - azóta nincs is igazán tejem, csak néha szokott egy-két csepp átütni a ruhámon, de effektíve nem csöpög.Ti kifejtétek még legutoljára?Én nem tettem ezt meg, ugyanis a kézi mellszívóm már elég lestrapált, venni meg egyértelműen nem fogok most, ugyanakkor aggódom, hogy vajon lesz-e a másodiknál majd anno tejem?Van itt olyan, aki szintén nem fejte ki, mégis volt a köv. babánál?
2011. szept. 27. 07:20
 1/4 anonim ***** válasza:
adottság és tejmennyiség függő. Nekem sikerült egyik napról a másikra abbahagyni, de ez annyira nem jó példa, mert nekem kevés volt alapból a tejem. Ezt te érzed, ha nagyon kemény lenne a melled, akkor legalább naponta 1* fejd ki még és csak utána hagyd el a fejét is
2011. szept. 27. 07:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, nem kemény abszolut, nekem is kevés volt, ámbár az utóbbi 2 hónapban, mikor is "sikerült" teherbe esnem ( tabletta mellett, de ez más sztori..)egyre több volt, a csemetém is igényelte, de a doki nem javasolja most, hogy a másik babát várom, a méhösszehúzódások miatt, egyébként is veszélyeztetett vagyok a pajzsmirigyem miatt, szóval indokolt az elválasztás.Igazából azért érdekelne, hogy ilyenkor mi játszódik le a mellben, nem akarom, hogy esetleg csomók maradjanak benne, és a másik babát ne tudjam aztán szoptatni....Akinek esetle van vmi tapasztalata ezzel kapcs., az írjon továbbra is.
2011. szept. 27. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia4 Ha már csak naponta 1-2-szer szopizott, akkor szerintem nem lesz baj, ha nem fejed. Én úgy hagytam abba, hogy reggel és este szopott még, de át kellett térni a tápszerre (10 hónapos volt akkor). Hideg vízzel naponta többször lezuhanyoztam, az csökkenti a tejtermelést. A 2. babám 7 hónapos, csak szopizik.:) Mást nem fogad el, de ez az én problémám.:)))
2011. szept. 27. 10:59
 4/4 xStefix ***** válasza:

Ha nincs panaszod, teendőd sincs, de időnként azért tapogasd végig magad, hogy nem találsz-e valahol csomót. Ha igen, akkor azzal hasonlóan kell eljárnod, mintha szoptatás mellett találtad volna, de persze a fejéssel csak óvatosan, ha veszélyeztetett vagy.

Az, hogy később tudsz-e majd szoptatni, alig függ össze azzal, hogy mostanság mi zajlik a testedben. Legalábbis előre nem lehet megmondani, mi lesz.

2011. szept. 27. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!