Mennyit kellene ennie a kisbabámnak? Sürgős, mit tegyek?
Bővebben lent.
Nyugi, mi ugyanígy híztunk az elején. 3 hónaposan bőven megduplázta a súlyát. Ne aggód, az anyatejjel nem tudod túletetni, és ha kéri, és sír, akkor add oda neki. nekem 7 hónapos a kisfiam, most már kúszik, pörög forog, mászni próbál, kijött 2 foga-egy dekát nem hízott az elmúlt 1 hónapban. meg fog állni a hízás nálatok is!
2010. jún. 27. 14:13
6-8 hónapos koráig a legtöbb baba hízik, mint a huzat. Ha anyetejes ne foglalkozz a súlyával, simán le fogja dolgozni, mikor elkezd kúszni-mászni!!
2010. jún. 27. 14:16
Kisfiunk 3280 grammal született.
1 hónaposan épp 2 kilóval nyomott többet.
Kizárólag anyatejet evett.
Ezen ne parázz.
Mikor elkezd majd mozgolódni, forogni, akkor meg majd alig hízik pár dekát.
2010. jún. 27. 14:23
Ha anyatejes, honnan tudod mennyit evett<
a második babámat szoptatom, sosem voltak elégedettek szopi után, mégsem pótoltam, mégis szépen fejlődtek. Fejlődik is 7 hónapos babám.Persze mindig aggódtam, hogy nem elég, de utólag tudom kar volt. Használj cumit, nálam bevált$
2010. jún. 27. 14:27
Szerintem ez teljesen normális. Adj neki enni nyugodtan, ha kéri! Örülj, hogy jó étvágya van. A doktornő meg biztos nem sok gyereket lát, ha ezen kiakad.
2010. jún. 27. 14:28
valószinű onnan tudja hogy mennyit evett,hogy evés után leméri...
2010. jún. 27. 15:16
Ha nem fáj a hasa tőle miért ne ehetne annyit?
Én fiaim is ilyen zabásak voltak, kicsi 3600 g-al született, 3 hós korára duplázta a súlyát. Ha majd elkezd kúszni, mászni megáll ez a hirtelen súlygyarapodás.
Mi gyerekorvosunk mindig azt kérdezte, hogy mit tudok vele csinálni? Inkább hallgatom, hogy sírt mert éhes?
Egyetértek több előttem válaszolóval, anyatejes babát nem lehet túletetni.
2010. jún. 27. 15:40
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Tényleg azért tudom, hogy mennyit eszik, mert közvetlen szoptatás előtt lemérem, és közvetlen utána is, digitális mérleggel. Pl most 140-et evett. Köszi a megnyugtatást! :)
Szerintem sincs ezzel semmi gond, hogy kb 1 kilót hizik egy hónap alatt, az teljesen normális súlygyarapodás, a későbbiekben majd kevesebbet fog hizni, 5-6 hós korától kb csak fél kilót egy hónap alatt! Semmi gond nincs ezzel! Az meg, hogy mikor menyit eszik, az mindenkinél személyre szabott, ahogy a felnőtteknél, ugyanúgy a babáknál is, én se éheztetném semmi esetre sem ez miatt!!! Szerintem megnyugodhatsz, minden rendben van, és örülj, hogy tápláló a tejed, és a babód szépen gyarapszik tőle! Boldog babázást neked!
2010. jún. 27. 23:17
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, tényleg megnyugodtam és etetgetem az én Gombóc Artúromat :)
Kapcsolódó kérdések: