Mennyire ártanék a kisbabámnak azzal, hogy ha néha innék forrócsokoládét?
Jaj,ne viccelj:)
Azt írod,terhesség alatt is ittad,tehát a babád valamennyire hozzászokott már,hisz a köldökzsinóron keresztül jutott neki is. Ugyanígy van ez pl. az aromás fűszerekkel is.
A csokiban valóban van koffein, de minimális mennyiség,a forrócsokiban meg,ha zacskósból csinálod, szinte semmi.Szoptatás alatt egyébként is szinte mindent ehetsz,ihatsz,kiv. pl.az alkohol. Azt meg, hogy melyik baba épp mire érzékeny,csak az anyuka tudja kikísérletezni. Akkor se kell évekig lemondanod azokról az ételekről,amik esetleg bántják, újra próbálkozhatsz néhány hét múlva.
úristen,ezek a védőnők nem normálisak.mindent lehet enni mértékkel.semmi baja nem lesz a babádnak egy kis csokitól,sőt.lehet csak a hízás miatt mondta
nyugodtan igyál
Semennyire!!!!!
Igyál, különben a gyermekednek lesz egy depis anyukája, ezt senki nem akarhatja :)
Nem is értem, miért mondhatta ezt a védőnőd? Megmondom őszintén, én szoptatás alatt szépen lassan megkóstoltam mindent, amit korábban ettem, ittam (kivéve alkohol) és mivel babámnak semmitől sem fájt a pocakja, mindent ettem: bab, káposzta, újra kávéztam, stb... Egészséges, fejlett, okos gyerek lett belőle :)
Téged nagyon beparáztatott a védőnő. Első hat hétben fontos, hogy ne egyél puffasztó dolgokat, de én mindkét gyerekkel simán ettem minden, amit szoktam, persze nem fűszereset meg puffasztót, de egy reggeli gyenge kávétól meg csokitól nem lesz baja!!!
Inkább figyeld a gyereket, mire reagál rosszul, inkább a tej szokott ludas lenni ( ha iszod a tehéntejet, ha erre érzékeny), de én talán egyedül káposztát nem ettem, de pl. borsót, babot simán.
Szerintem a csoki allergizáló hatása miatt nem ajánlotta a védőnő. Nem hiztos, hogy azonnal gondot okoz, az alattomos allergia 4 éves kor körül jelentkezik, asztma/ekcéma formájában és ekkor már nem
Is tudod, mivel váltottad ki. Ezért nem javasolják a piros gyümölcsöket (nem a magok miatt, a színezőanyag allergizál), a csokit, citrusféléket, tejet, tojást, mogyorót. Most ez a trend, nem a puffasztó zöldségek kerülése.
Szoptatási tanácsadó mesélte, hogy védőnők néha iszonyat meredek dolgokat tanácsolnak, pl. ne egyen epret az anyuka mert ELTÖMÍTI A TEJCSATORNÁT!!!!!, meg ne szoptasson lázasan az anyuka, mert leforrázza a baba száját.
Amúgy gondold el, mennyi adalékanyagot meg össze-vissza permetezett sz.rt eszünk össze még úgy is, ha próbálunk figyelni az étkezésre, nem beszélve a különböző tisztítószerekről és vegyi anyagokkal amivel érintkezünk. Kész csoda, hogy nem halt ki az emberiség.
Néha napján meg egy kis forró csoki nem árt meg, de a lelkedet heyreteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!