Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha nem fogadja...

Mit csináljak, ha nem fogadja el a tápszert és ciciből keveset eszik?

Figyelt kérdés

Kislánykám 16 hetes, 9 dgk-val kevesebbet hízott, és próbaszopás alkalmával csak 20gr-t evett. Azóta (1,5 napja) mérnem kell, és pótolni, viszont a tápit nem fogadja el. Ha megérzi, h a cumiból az megy, már ölti is ki a nyelvét, és csurog vissza minden. A 1,5 nap alatt 90-150 között eszik, bár éjjel van, h csak 50-et.

Hogyan adjam akkor a pótlást? Kiskanállal sosem végzünk, pohárból nem iszik:(

(16. hét, 66 cm, 6500 gr.)

2010. jún. 25. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Az elmúlt 4 hétben mennyit hízott összesen a babád?
2010. jún. 25. 08:34
 2/7 A kérdező kommentje:
3 hete mérték, ez idő alatt 36 dkg.
2010. jún. 25. 08:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért kérdezem, mert nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy az átlag hízás ugyan 150 gramm/hét, de a 120 is még bőven belefér és ti pont ennyit híztatok. Nálunk is volt ilyen és az orvos szóba sem hozta, hogy kellene tápszer.

(a próbaszopás egy értelmetlen hülyeség egyébként, sajnálom, hogy ebbe így belerángattak)

Éhesnek látod szoptatás után?

Váltott mellből szoptatsz vagy mindkét ciciből?

Tudom, hogy nem a kérdésedre válaszolok, nyugodtan küldj el a búsba!

2010. jún. 25. 08:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Dehogy küldelek el, inkább örülök, h vki válaszol:)

Nekem is van egy ismerősöm, ő másik védőnőhöz tartozik, ő nekik a 100 gr-t mondta, h annyit kell hízni.

Mikor 3 hete voltunk, már akkor felírta a tápit, mert 4 dkg-val kevesebb volt a baba, de akkor nem adtam neki.

A picit eddig egy mellből etettem, most már neki adom mindkettőt, hátha..., de van hogy már a másikat el sem fogadja. Egyébként, abszolut nem sír, hogy éhes lenne, teljesen jó kedvű, eljátszik, nevetgél. Kicsit szorulásos, és ha érzi, h jönne a kaki, de nem sikerül akkor kicsit nyűgösebb, sírosabb.

Ma csak cicit adok neki, mérem, mindig, aztán meglátom. 3 hét alatt 3 cm-t nőtt, és már mozog sokat, megfordul, lehet, hogy emiatt sem hízik annyit?

Ti mekkorák vagytok?

2010. jún. 25. 09:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, a próbaszopi, igen, sztem is hülyeség, ráadásul nem is volt kajaidő, lehet, h ezért sem evett rendesen....
2010. jún. 25. 09:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ó, mi már 2 évesek :) , nemsokára érkezik a tesó.

Amiket leírtál, azok alapján elég tejed van, de ezt szerintem te is érzed a szívedben. Nem vagyok egyébként tápszereellenes, de a te babádnak kötve hiszem, hogy szüksége lenne rá, ezért nem is fogadja el.

Én is 2 ciciből szoptattam, 1-2 hetes korától egész a szoptatás végéig, erre csak bíztatni tudlak.

Szóval szerintem is tedd félre azt a tápszert egyenlőre a szekrénybe, más lenne, ha egy 2 cicit mindig kiszipkázó, evés után üvöltő, nem hízó babáról lenne szó, de egyiknek sem feleltek meg :)

2010. jún. 25. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Olvasd el, ha van időd, nem olyan hosszú, viszont megnyugtató!

2010. jún. 25. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!