Egyik mellemben sokkal kevesebb a tej. Ha rámérek a babára pl. :bal mellemből kb 70-80-at tud szopizni, a jobból meg 110-130-at is. Van még valaki így? Valami jó praktika, hogy a másikban is megnövekedjen a tej mennyisége? Most 2 hetes a kisfiam.
Szia!
Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van!
Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb ciciből evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következő etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!
Csak a szokásos tejn9elő praktikák.
De ne várd el, hogy ugyanannyi legyen mindkét melledben. Egyik páros szervünk sem szimmetrikus. Nekem is több van a jobb cicimben, mint a balban.
Teljesen egyforma szinte sosem lesz.
Nekem a balban volt jóval több. A gyengébb cicimmel szoptattam más pozícióban is (hónaljtartás, fekvés) és az megnyitott plusz csatornákat, így több lett benne a tej. Próbáld ki!
szia, az elején a balból alig tudtam szopttani, mertt iszonyú sebes lett...emiatt abban sosem volt sok, sőt kifejezetten kevés. ennek ellenére 6 hsó koráig csak anyatejet kapott, és 12 hós koráig az volt a fő kajája, és még most is szopik (bár már alig van mit :)), 18 hós.
én mindig a rossz mellemmel kezdtem, utána adtam a jót. ez valamenynit segített, de nem sokat.
Nálam is ez van. Nekem a jobb a gyengébb mell, azzal kezdem mindig a szopit. Abból megeszik 50-et, míg a bal ciciből 110-eket. Ha a ballal kezdeném, sokszor nem kéne neki a jobb...
3 hetes a fiam.
Szia,
Nálam is ugyanez a helyzet, abal mellemből 50 et, mig a jobból 110-120-at szopik ki. 4 és fél hónapos koráig egy etetésnél csak az egyikből szoptattam, viszont mikor a gyengébbik került sorra, akkor hamarabb megéhezett és ujra a gyengébb mellemet kináltam, de 4 hónapos kora után mar túl hamar éhezett meg újra, ezért akkortól már 2 mellből szoptatok. Nekem a balban van kevesebb.
Ez szinte mindenkinél így van. Én is két mellből etetek, egyel nem lakik jól. Ja, és mellé még kap 5-ből 2x tápot is.
Kipróbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentő kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követő 1,5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek.
Ne idegeskedj rajta, mert az is ronthat a helyzeten.
Mi annyit költöttünk a különböző tejserkentő módszerekre, h most már azt mondom jobb lett volna hamarabb nyúlni a táphoz. Semmi baja sincs tőle, és így meg nem is ordít. Persze amíg tudom, addig az anyatejet sem hagyom el!
Nálunk is ilyen probléma van.Irtam én is kérdést ki. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Nekem ma a balból 170et evett,mig a balból 100at.Tehát az is fejlődik.Probáld ki a Urtica urens 5ch-t. Nekem bevállt.
tényleg próbálj meg más pozban is szoptatni. Egyébként nagyon ügyesen szopizik a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!