Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy eléri a...

Honnan tudom, hogy eléri a zsíros hátsó tejet?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 1 hónapos a kislányom, 100% iszsz baba. Minden nyikkanásra cicire kerül, szopizik szépen, de gyakran bealszik. 3340-el született, legkisebb súlya 3150 g volt. Azóta 2. héten 3350, 3. héten 3530 volt, viszont tegnap mértem és csak 3580-nál járunk. Holnapig kétlem, hogy még 100 grammot felszedjen, hogy meglegyen a heti minimális gyarapodás (ami előtte bőven megvolt). 1 hós státusz jövőhét kedden lesz.

Gondom az, hogy nem tudom hogy eleget kap-e a zsírosabb hátsó tejből. Érezhetően puhára szívja a mellem, de üresre sosem. Nem váltogatom gyakran őket. Pisis, kakis pelusok száma megvan.

2018. szept. 27. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem uöld a kaki

Nem nyafog/ sír gyakrabban

Ha hasfájós lesz az hamarosan előjön, de a csak elejétől fájni szokott nekik.

10-20 ml után nekem már hatsó tej jött.

Ha megvannak a pelusok, akkor ne aggódj.

Teljesen üres sosem lesz a melled

Keddig meg lehet a hízás

Nem mindegy, hogy evés előtt peluscsere után vagy fordítva méred.

2018. szept. 27. 10:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Onnan hogy megfelelően hízik.
2018. szept. 27. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
A gyerek nem olvassa a nagykönyvet, nem tudja az előírásokat. Hidd el, az a pár gramm hiány nem számít.
2018. szept. 27. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj ennyi. Az otthoni mérlegelés pont emiatt nem jó. Stresszesek lesznek a mamik tőle. Unokatesóm párja állandóan mérte a kislányát mikor én akartam mérleget venni ( külső nyomás hatására) azt mondta eszembe ne jusson, mert olyan megszállott leszek mint ő volt. Védőnőm sem sokat segített, jött azzal, hogy ha kell félóránként szopiztassam meg hogy nem hízott annyit mint kellett volna, könyörgöm egy baba nem gép. Te sem eszel mindig ugyan annyit, ahogy ő sem. Van amikor sokat, van amikor kevesebbet.

Lányom 2-2,5 hónaposan kezdte felfedezni maga körül a dolgokat. Nyúlt már a játékokért, abban az időben alig hízott. El volt foglalva mással. Pisis pelus meg volt, súlya lehet, hogy nem gyarapodott annyit, de nem csökkent.

Nyugodj meg és, ha elfogadod a tanácsom, ne méricskéld folyton.

2018. okt. 3. 21:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nem aggódnék, mert jó kedvű baba, de a védőnő és az orvos gyakorol rám némi nyomast :/
2018. okt. 4. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ugyan ez volt. A védőnőm annyit piszkált a baba súlyával, hogy állandóan cicin volt úgy is aludtam el vele. Aztán mikor rosszul lettem a kimerültségtől na akkor betelt a pohár. Nem foglalkoztam vele és figyeltem a babámat. Nálunk is volt, hogy pár grammot gyarapodott egy hónap alatt, akkor volt kíváncsi és nem evett annyit. Ne hagyd magad stresszelni. Hidd el nem fog éhen halni a pici csak azért mert most kevesebbet eszik és nem annyit hízott.
2018. okt. 4. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is lányom van, most 6 hónapos. Nem csak megduplázta a születési súlyát, hanem fél kilóval több is és az átlag 10 centi növekedés helyett 16 centit nőtt. Hosszúlábú csaj lesz :)

Minden baba más és más. Más ütemben híznak, nőnek. Nekünk volt olyan hónap, hogy majd 5 centit nőt hirtelen.

Amíg van pisis pelus és boldog baba, addig ne aggódj, élvezd a vele való pillanatokat :)

2018. okt. 4. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!