Mennyi idő után tudja megint a vizes tejet szopizni, a zsíros helyett?
A babám mostanában 2mellből eszik és csak 5-10percet szopizik az egyikből. Utánna is szívja rendesen, de mintha nem jönne tej, mivel a bimbóvédőben nem látom és van h 1órát szopizik az első mellből, de nem lakik jól. Ha átrakom a másikra 10perc alatt jól lakik.
Így akkor nem kap a zsíros tejből?
Mennyi ideig tudja még kiszívni a zsírosat? Ha 2óra múlva visszateszem az elsőre még a zsírosat szívja, vagy megint a vizeset?
Ezt nem tudom, de fejj le az elso tejbol, es kiderul, h gyorsabb vegez-e a zsirosabbol.
Amugy ha nincs kiszaradva, nincs beesve a kutacsa, rendesen teli a pelus, hizik rendesen, akkor nem aggodnek.
Mennyi idos a pici?
Szia!
Én sokat fejek,mivel anyatejleadó vagyok,nagyjából látom,hogy működik ez a zsiros-vizes téma.Nálam legalábbis úgy van,ha 2 óránként fejek (vagy szoptatok),akkor mindig jó zsiros a tej,nagyjából 3 óra után kezd vizesebb lenni az eleje,de nem jelentősen.Ha viszont még ennél is több idő telik el,egyre vizesebb lesz.Volt olyan,hogy 6-7 órán keresztül nem fejtem,na hát akkor jócskán sok volt az elején a vizes és úgy egészében higabb lett az egész lefejt tej.
Ha váltott mellből szoptatsz,csak arra figyelj,hogy a következő szopit azzal a mellel kezdd,ahol előtte befejezted,akkor nem lehet gond.
Kicsit be van esve 😢😭 holnap megyünk a védőnőhöz.
1hónapos.
Köszönöm a válaszokat!
Mi volt a dokinal?
Elso vagyok.
Szia!
Semmi, túlparáztam.
Viszont tényleg nem elég a tejem 1 mellemben 1etetéshez, mivel vettem egy mellszívót és csak 20milit tudok lefejni.
2-es vagyok
A mellszivóval nem tudod lemérni,mennyi tejed van,ugyanis nagyon sokan nem tudják lefejni igy a tejet,mert valamiért nem indul be rá a tejleadó reflex.Köztük én sem.Pedig mikor reggel felkelek mindkét mellemben 250 ml tej van,mégsem tudom mellszivóval lefejni,csak egy részét.Kézzel viszont igen,2 decit 10 perc alatt lefejek.
A lényeg,hogy ha két mellből szoptatsz,az első mellen legyen elég ideig és a következő szopit a másodikkal kezd,ennyi.Igy baj nem lehet.
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!