Miért mondják sokan azt, hogy butaság mindig megszoptatni a babát ha sír, mert lehet, hogy csak szomjas és a zsíros anyatejjel nem oltjuk a szomját? (lent)
Bocs,nem tudtam értelmesebben leírni,de kifejtem. Van egy 4 hónapos kislányom és múltkor hallottam 2 anyukát akik azt firtatták,hogy milyen hülyék azok a kismamák,akik minden idézem : szir-sz@rra megetetik a babát,pedig lehet,hogy csak azért sír,mert szomjas és hát az anyatej helyett inkább vizet vagy teát kéne nekik adni.
Én meg lestem,hogy ennyire felkészületlenek néha a kismamák? Mert nekem a védőnő és a doki is elmondta,hogy mikor nekiáll szopni a baba,akkor az első pár szívásnál sokkal világosabb tej jön,ami a szomjoltásra való.Ha pár perc után elalszik a baba,akkor csak szomjas volt. Ez után a tej után jön az a sárgás,zsírosabb,ami a tápláló része.
Szóval nekem fura,hogy ezt sokan nem tudják!
Ezt pedig minden anyukának tudnia kell, pont azért mert az orvos meg a védőnő is ezerszer elmondja, meg a korházba is mikor "tanítanak" szoptatni.
Lehet ők nem tudtak szoptatni és irigykedtek :) ne hallgass rájuk, az anyatej a legjobb a picinek, bátran dobd mellre ha szomjas.
Az én védőnőm is egy sötét barom :(
De a kórházban naponta jött szopis tanácsadó és a csecsemősök is segítőkészek voltak.
Valószínű igaz az, hogy irigyek és önigazolást keresnek... :D
Sajnos komoly hiányosságok vannak az eüs szakemberek oktatásában, már ami a szoptatást illeti - és a legtöbb anyuka "sajnos" hozzájuk fordul először, ha valami gondja van. Ez nem lenne baj, csakhát ha a tanácsot adók se tudják, mi fán terem a dolog, az anyukák óhatatlanul rossz tippeket kapnak...
És hát igen, sokan így azt az alapvető dolgot sem tudják, hogy a szoptatás nemcsak etetés... márpedig ez alapjaiban dönti el, hogy milyen gyakorlattal (hányszor, miként, miért) szoptatunk. És ez végső soron komolyan kihat arra, hogy az anyuka meddig és milyen eredménnyel tud majd szoptatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!