Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem elèg zsiros a...

Timike26 kérdése:

Nem elèg zsiros a tejem? Valaki segitsen megèrteni, MIèRT NEM SIR HA èHES?!?!?

Figyelt kérdés

szptember 13-àn volt 5620gr,ma 5880gr..keveset hizott,potlàst irtak fel,de nem fogadja el.

igèny szerint szoptatom,eloszor az enyik mellembol,majd amikor kikopi/siràs nèlkul/megbufiztetem ès visszarakom arra a mellemre de nem fogadja el,ilyenkor a màsik mellemre rakom mert abbol csopog a tej.erre ràkap,pàr perc ès azt is kikopi,dugdossa kifelè a nyelvèt,DE NEM SIR.minden evès utàn nyugodt mosolygos baba,jol alszik az èjszaka,igaz pàr napja felkell 2/3 szor enni de ezt ràfogom a novekedèsi ugràsra.

nem èrtem..teljessen kivagyok,mièrt nem hizott eleget? mit rontottam el?DE HA èHES AKKOR MIèRT NEM SIR,èS HA MèG èHES MIèRT NEM FOGADJA EL 10 PERC MULVA SE A CICIT???!!!

Valaki tudna segiteni?

2012. okt. 2. 14:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Mennyi idős most a babád és hány grammal hoztad haza a kórházból? (ez a legalacsonyabb súlya)
2012. okt. 2. 14:55
 2/27 A kérdező kommentje:
3 honapos ès 1 hetes.3020gr-al szuletett,2920-al hoztam ki a korhàzbol.eddig nagyon jol hizott,3 hete amikor voltunk akkor is jol hizott,az a baj hogy az elmult 3 hètben csak 260 gr-ot hizott ès az hetekre elosztva se jo....
2012. okt. 2. 15:01
 3/27 anonim ***** válasza:

Azért nem fogadja el a pótlást, mert szerintem elég neki a tejed. Szerintem nem kell erőltetni. Nem minden baba egyformán gyarapszik. Én a másik véglet vagyok, nekem a babám túl sokat is hízik egy-egy hónapban. Akkor én meg ne adjak neki, mert túlsúlyos? Eszik amennyit akar, jókedvű, nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Ezt látva mond mindenki amit akar. Szerintem feleslegesen stresszeled magad.

Jó egészséget Nektek!

2012. okt. 2. 15:03
 4/27 A kérdező kommentje:

èn is ezt probàltam megmagyaràzni,de annyira bogtem hogy nem nagyon èrtette szerintem.

szerinte o EGY OLYAN BABA AKI MEGELègSZIK A KEVèSSEL IS,SZOVAL O NEM SIR HA èHES.nem tudom van valakinek olyan babàja aki csak pàr honapos ès ekkora inteligenciàval rendelkezik hogy azt mondja magàba:"ennyi tej jon,akkor megelègszem ennyivel hiàba vagyok èhes mèg..." ??

2012. okt. 2. 15:10
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd. Már így is majdnem duplázott, pedig csak 3 hónapos. Azért nem sír, mert nem éhes. Az én babám 3-4 hónap közötti hónapban összesen 300-g-ot hízott. Addig meg havonta egy kilót. Idegeskedtem miatta, aztán rájöttem, hogy tök hülyeség. Ha gyarapszik (még ha nem is annyit, mint az elején), akkor minden oké. Hiszen ha egy éves koráig havi 1 kg-t hízna, akkor addigra gurulna. Ne aggódj, a babád teljesen rendben van. N adj neki pótlást, hiszen a leírtak alapján teljesen egyértelmű, hogy elég neki a tejed!
2012. okt. 2. 15:12
 6/27 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Felejtsd el a pótlást, a babád tökéletesen fejlődik.

Azért nem sír, mert igény szerint szoptatod (legjobb!), és az igény szerint szoptatott babák keveset sírnak.

A babád 3 hónapos korára megduplázta a súlyát, ezt 6 hónapos korra "várják".

A hízásával sincs baj, mert a "követelmény egy hónap alatt minimum 450 gramm, és ebbe még éppen bele is férhet a 250g-os hízás két és fél hét alatt. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy egyformán volt tele a pocakja, amikor mérték, szóval ennyire nem szabad ehhez ragaszkodni, és ezt az orvosnak is tudnia kéne...

Én a helyeden komolyan elgondolkoznék egy orvos-váltáson, mert nagyon furcsa, hogy így áll hozzá.

2012. okt. 2. 15:13
 7/27 A kérdező kommentje:

koszonom a gyors vàlaszod :)))

csutortokon visszaviszem hogy hizott e meg beszèlek a gyerekorvossal is.

2012. okt. 2. 15:14
 8/27 A kérdező kommentje:
nem ez nem a doki volt,kulfoldon èlek itt kulon lehet vinni mèrni a babàkat,csutortokre kèrek egy idopontot a dokihoz,o elèg èrtelmes,hàtha belàtja hogy a vèdono tèvedett..
2012. okt. 2. 15:17
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja értem, akkor viszont a "védőnő" vagy kicsoda valószínűleg csak a legutolsó számokat nézte, és azért javasolta a pótlást.

Amúgy meg egy jól szopizó baba érthető hogy elutasítja a tápot, mikor az anyatej sokkal finomabb. :o)

Az orvos biztosan az egész fejlődést nézi majd!

2012. okt. 2. 15:19
 10/27 anonim ***** válasza:

Gratulálok Anyuka! A babája lassan megduplázza a születési súlyát (sőt amivel hazament, már meg is duplázta), amit 6 hónapos korban kell elérni.

Miről beszélünk? Szerintem szépen fejlődik. Egy éhes babán látszik, hogy éhes. :)

2012. okt. 2. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!