Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi az ideàlis szoptat&a...

Timike26 kérdése:

Mi az ideàlis szoptatàsi rendszer? Hogy csinàljam hogy minnèl tovàbb tartson? Mit ne egyek igyak tegyek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 26. 21:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Kinek mi. Van aki igény szerint, azaz amikor a gyerek éhes akkor szoptat van aki pedig ragaszkodik a 3 óránkéntihoz. Én az igény szerinti híve vagyok. Emellett szopik között lehet fejni, ezzel stimulálva a mellet, hogy több tej termelődjön. Rengeteg folyadék, sok pihenés, semmi stressz. Laktoherb tea.
2012. jan. 26. 21:40
 2/15 A kérdező kommentje:
2 fiammal csak 5 honapig szoptattam..most vàrom a kislànyomat..szeretnèk tobb ideig szoptatni....a fiukkal igèny szerint szoptattam...meg probàltam fejni is ami az elejèn volt is..de aztàn semmi.5 hotol tàpszeressek lettek.arra lennèk kivàncsi hogy milyen bevàlt praktikàk vannak a hosszu szoptatàsèrt..(bocs a no stresz nem hiszem hogy megoldott a mai vilàgban)
2012. jan. 26. 21:53
 3/15 kamilla válasza:
en is az igenyszerinti szoptatas hive vagyok..en a kethos kisalnyomat szinte 2 orankent szoptatom:)de sajnos nem eleg a tejem, u h potolnom kell...en sokmindent kiprobaltam, tablettat, teat..de semmi nem hasznalt..a szensavas uditoket keruld, mert azok kipusztitjak a kalciumot a szervezetedbol, amire most igen nagy szukseged van!!mennyi idos a babad?
2012. jan. 26. 23:53
 4/15 A kérdező kommentje:
lassan az 5-ik honapban vagyok..csak mire elèrkezik a pillanat,szeretnèk jol inditani....hogy minnèl tovàbb tartson.
2012. jan. 27. 08:48
 5/15 alaszka ***** válasza:
Szerintem a lényeg, hogy ne stresszel rá a szoptatás kérdésre, mert ez ellenkezőleg hathat. Amikor megszületik akkor vedd a legtermészetesebb dolognak, hagyd hogy a babád termelje, amennyi neki kell,ha aluszékony újszülött akkor 3 óránként ébresztgetni, stb, de ezeket már biztos tudod. A késöbbiekben, pedig ügyelni a kellő folyadékra, mindig legyen a kezed ügyében valami innivaló, és nyilván enni is kell rendesen. Nem kell extra dolgokat csinálni én nem vagyok nagyevő meg nagy pihenéseket se tartok, én csak annyit tettem mindig, hogy amikor a baba akarta, én adtam neki cicit, nem erőltettem a hosszabb időket nála, nekem így kényelmesebb volt, és neki is, és a tejtermelésnek is. Én fejni csak akkor fejtem, mikor beindult a tejem, meg később, ha nagyon feszült, egyébként nem, és szerintem ha beindult a tej, nem is kell fejegetni, mert az csak megzavarja a rendszert. Nyilván nehéz lesz 2 pici mellett állandóan szoptatni, de az első hónapok erről szólnak, valahogy meg kell oldani a hosszútávú tejcsi érdekében. Egy 4 éves és egy 7 hós pici anyukája
2012. jan. 27. 11:11
 6/15 anonim ***** válasza:

az igény szerinti nem merül ki abban, hogy "amikor éhes".

de sok szempontból az igény szerinti az ideális.

viszont én a másik módszernek sem zárom ki a működőképességét.

2012. jan. 27. 12:07
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem jó az, ha akkor eszik a baba, amikor akar. Nyugodtan szoptass két mellből, és ha kevés a tej, azt úgy növelheted, hogy minél hosszabb ideig, minél gyakrabban szopiztatsz. Ha a babó megunja, a maradékot fejd le (ha lehet géppel, kézzel rémes macera. Ez növeli a tej mennyiségét. Rásdásul, ha úgy alakul, hogy mondjuk este kevesebb a tejed, tudsz pótólni a reggel lefejt tejből. De ezzel nem szabad túlzásba esni. Nekem korszülött volt a gyerekem, és nem szoptathattam amíg az intenzíven volt, ezért annyira izgultam, hogy legyen elég tejem, hogy nagyon túl sokat fejtem neki, aztán nem tudtam mit csinálni a rengeteg tejjel, meg folyton csak begyulladt a mellem. Összességében tehát minél többet szoptatsz, annál több lesz a tej, tehát ha kevés kezd lenni, akkor fejni kell, és újra több lesz. Tuti működik! :)
2012. jan. 27. 13:36
 8/15 A kérdező kommentje:
koszonom a vàlaszokat...megnyugtato hogy van segitsèg.
2012. jan. 27. 14:05
 9/15 xStefix ***** válasza:

Itt olvasgass hozzá:

www.lll.hu

Ha pedig egyszer végre kész leszek a cikkemmel, azt is ajánlom majd neked, mert tanácsokat gyűjtök a minél további szoptatáshoz.

De persze a fenti link és csoport a legprofibb. :)

2012. jan. 27. 14:23
 10/15 anonim ***** válasza:

Az igény szerinti szoptatás. Azaz ha a babád enni kér, pl tátog, nagyokat nyel, vagy éppen sír, kínáld fel neki a melled.

A tejszaporításhoz a legjobb módszer a pihenés és a napi 3-4 liter folyadék (nem szénsavas) elfogyasztása.

És a www.lll.hu, ahogy előttem is írták.

2012. jan. 29. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!