Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem elèg zsiros a...

Timike26 kérdése:

Nem elèg zsiros a tejem? Valaki segitsen megèrteni, MIèRT NEM SIR HA èHES?!?!?

Figyelt kérdés

szptember 13-àn volt 5620gr,ma 5880gr..keveset hizott,potlàst irtak fel,de nem fogadja el.

igèny szerint szoptatom,eloszor az enyik mellembol,majd amikor kikopi/siràs nèlkul/megbufiztetem ès visszarakom arra a mellemre de nem fogadja el,ilyenkor a màsik mellemre rakom mert abbol csopog a tej.erre ràkap,pàr perc ès azt is kikopi,dugdossa kifelè a nyelvèt,DE NEM SIR.minden evès utàn nyugodt mosolygos baba,jol alszik az èjszaka,igaz pàr napja felkell 2/3 szor enni de ezt ràfogom a novekedèsi ugràsra.

nem èrtem..teljessen kivagyok,mièrt nem hizott eleget? mit rontottam el?DE HA èHES AKKOR MIèRT NEM SIR,èS HA MèG èHES MIèRT NEM FOGADJA EL 10 PERC MULVA SE A CICIT???!!!

Valaki tudna segiteni?

2012. okt. 2. 14:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp ne aggódj, minden rendben van a babáddal. Az én kisfiam is 3 hós+ 3 napos :), és Őt is szept 12 -én mérték 5620 gr - nak :))), most 5880 gr:)))

2800 grammal született, az első hómnapban 2 kg - ot(!!!) hízott, azóta lassul a gyarapodása. Ez egyáltalán nem baj, én is igény szerint szoptatom, kiköpi a cicit, ha végzett. Ennyi.

NR ADJ PÓTLÁST!!!!!!

2012. okt. 2. 15:29
 12/27 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt: 5 gyerekes Anyuka
2012. okt. 2. 15:30
 13/27 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg:), hoiszem a babád még csak 3 hónapos, és már majdnem megduplázta a szül. súlyát:)!

3 hónaposan már mocorognak, természetes, hogy lelassulhat a súlynövekedése:). A súlynövekedés nem egy lineáris valami, kár, hogy a doki ezt nem tudja:(.

Ha szépen szopizik, és Te megadod neki erre továbbra is a lehetőséget, ahogy eddig, nem lesz semmi baj. Tudod, egészséges gyereke nem hal éhen ha van mit ennie:)! És nyilván van, ha spriccelsz és ilyen szépen gyarapszik a Kicsid:).

2012. okt. 2. 15:38
 14/27 A kérdező kommentje:

koszonom a vàlaszokat,igen nagy szuksègem van egy kis biztatàsra....a fèrjem is azt mondta vàrjuk meg mit mond az orvos ne adjak tàpot,ès ne pànikoljak....

na ezek a pozitiv vàlaszok utàn megyek felkaparom magam a foldrol..... :)))

2012. okt. 2. 18:00
 15/27 A kérdező kommentje:
csutortokon azèrt megirom mit is mondott az orvos.....
2012. okt. 2. 18:00
 16/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én tavaly voltam így a lányommal. Szerintem totál felesleges a pótlást adnod. Az én lányom sem hízott a megszokott ütembe és én 6 hónapos korig csak is kizárólag szoptattam.

Az én véleményem. Ha nyugodt a baba fejlődik nő. (súlyt most ne vedd figyelembe) Akkkor totál felesleges pótolnod mert elég neki. Az én lányom is így csinált, hogy igény szerint szoptattam és egyik héten alig akart hízni utána meg sokat nőtt a súlya. Ajánlom figyelmedbe a mérleget ne is használd. Havonta egy alkalommal és kész. Én tiszta ideg beteg lettem tőle és mind a mai napig görcsbe rándul a gyomrom amikor meglátom a baba mérleget a tanácsadáson.

Ha gondolod írj rám nyugodtan, és ha tudok nagyon szívesen segítek. Az a tapasztalatom főleg a védőnők kapcsán, hogy nem kell mindig megfogadni a tanácsukat. Tavaly januárba nekünk nagyon gáz védőnönk lett. :( Tiuszta hülyeségeket beszélt aminek az lett a következménye, hogy totál depressziós lettem. Te ne ess bele ebbe a hibába.

Arról nem beszélve, hogy 3 hónapos korban lelassul a hízásuk a babáknak, hiszen e körüli időpontban kezdik felfedezni a világukat. Lányom szerintem totál behozta magát igaz most sem kövér de soványnak sem mondanám. 2 éves lesz novemberben és 11.5kg.

Nem minden baba fejlődik a "nagykönyv szerint".

2012. okt. 3. 09:17
 17/27 anonim ***** válasza:
csatlakozom, ne adj pótlást! mindent csinálj ugy,ahogy eddig! ez nem inteligencia kérdése a pici babánál, hidd el ha éhes lenne sirna bizony!:) nálunk is voltak többet-kevesebbet hizott hónapok.van amikor inkább ugyondd hosszra gyúrnak, lehet h a sulyra nem nőtt sokat-de nyulott egy nagyot.nincs semmi baj,nyugi!!!
2012. okt. 3. 13:46
 18/27 A kérdező kommentje:
koszonom a tovàbbi vàlaszokat.nem adtam neki tàpszert,èjjel 2 orànkènt kelt enni,kezdem bemagyaràzni magamnak hogy kevès a tej...holnap meglàtom mit mond a doki.megprobàltam fejni,de semmi nem jott ki..pàr csepp de ml-ben nem mèrheto.amikor eszik akkor van tejado reflex a màsikban is,akkor vagy 10 ml-magàtol kicsepeg.nincs belovelve,nem akar szètdurrani a mellem...jaj eddig lese sza@tam ezeket a dolgokat mert nem volt okom ezen idegeskedni.a ababàm jokedvu,jol alszik....
2012. okt. 3. 14:00
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne magyarázd be:)!

Ha ideiglenesen kevésnek érzed a tejed, vagy gyakrabban kér enni, az lehet növekedési ugrától is. Semmi más teeendőd nincs, csak mindig mellre rakni mikor kéri, jgy a szervezeted azt az üzenetet kapja, hogy megnőtt a "kereslet", növelni kell a "kínálatot". Pár nap alatt sok szoptatással utol fogja érni a mennyiség a babád igényeit:)!

2012. okt. 3. 14:17
 20/27 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkinek a biztato megnyugtato szavakat....
2012. okt. 3. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!