Melyik "jobb", ha valaki egyáltalán nem szoptat (mert nem akar), vagy ha akár 4 évig is?
Ugye mindkét táborba tartozó anyukákat szokták negatív jelzőkkel illetni, hiszen az arany középút az ideális.
De mégis melyik a jobb a gyerek szempontjából?
Nem szeretném ha vita fajulna el, de nagyon érdekel ki mit gondol, szeretném ha leírnátok kulturált hangnemben a véleményeiteket, érveiteket. Köszönöm! :)
(A 4 évig tartó szoptatás alatt pedig nem azt értem, hogy az anya ezzel láncolja magához a gyereket, csak ezzel nyugszik meg, hanem amikor ez "normálisan" működik, megvan a helye, ideje pl ébredés után, a gyerek is kiegyensúlyozott, nem ordít az oviban cicért, nem húzkodja az anyja pólóját egész nap stb)
Ha vitát akarnék, nem úgy kezdeném, hogy nem szeretnék vitát, nem?
Bocsánat, hogy érdekel a témában mások véleménye.
Köszönöm a válaszokat!
Hülyeség akkor is a kérdés...
Első babám egyáltalán nem szoptattam, mert NEM FOGADTA EL a cicit. 3 hónapig fejtem + tápszer, aztán elfogyott a tejem.
Második babám 8 hónapos koráig szoptattam, nem kérte utána.
Most várom a harmadikat, valameddit szeretném szoptatni, de isten ments ilyenektől, hogy 4 év... El nem tudnám képzelni.
Én olyan 1 évet tartok reálisnak.
Mindenképpen a szoptatás a jobb.
A "nem akar"-t nem is tudom értelmezni... majd enni sem akar neki adni, vagy inni, mert éppen mást csinál, nem ér rá, pihen, kényelmetlen, stb?
Nem gondolkodtam rajta. Nem azt mondom, hogy 1 évesen elveszem tőle, nyilván fokozatosan tervezem, de ilyen 3-4 évig kizárt... 12.voltam.
Nem tartom hülye kérdésnek. Azért nem, mert bár egyik sem egy megszokott dolog, azért a sokáig tartó szoptatás szerintem mégis szerencsésebb (nem hiszem hogy minden esetben van lelki hátulütője, szerintem működhet), mint a másik lehetőség (de azt sem ítélem el). Sokszor viszont ugyanolyan negatív megnyilvánulásokat hallok, olvasok (akár itt is) a hosszú szoptatásra, mint arra aki nem akar szoptatni (félti a mellét stb miatt).
Ezért érdekelt így konkrétan a 2 példa közül, ki melyikkel szimpatizál jobban, mert azért talán mégsem egy kalap alá vehető a kettő. Az arany középútról pedig nem minden gyerek akar hallani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!