Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valóban az anyatej a legjobb?...

Valóban az anyatej a legjobb? Akkor az én gyerekemen miért nem látom az előnyöket?

Figyelt kérdés

Van egy 6 és egy 4 éves fiam.

Mindkettő időre, császármetszéssel született, tehát a "kiindulás" ugyanaz.

A nagy pár hetesen már tápszeres lett, a kicsi több, mint 3 évig szopizott, 6 hónapig kizárólagosan, de 2 éves korig igen aktívan, még éjszaka is.

Ennek ellenére én nem tapasztalom az előnyeit.

A kicsi sokkal többször volt beteg (nátha), antibiotikum is kellett neki többször, a nagynak csak 1x. Ő elkapta a rotát is. Kicsiként hasfájós volt

(figyeltem az étkezésre). Ekcémás mindkettő, és mindenhol azt olvasni, a tápszereseknél gyakoribb, hát nálunk ez sem jött be, sőt a kicsinek az egész testén jelentkezik, a nagynak csak a combjain.

Az egyetlen előnyét a szoptatásnak abban látom, hogy lelkileg jó érzés volt mindkettönknek. Ő imádott szopizni és én is nagyon szerettem a szoptatást.

Olyan sokan támadják azokat, akik nem akarnak szoptatni, hogy megfosztják a legjobb, legegészségesebb táplálékot a gyerektől, de ha valóban ez a legjobb, akkor nekem miért betegesebb az anyatejen nőtt gyerekem? :( Nem egy dohányos, piás, szendvicsen, kólán élő nő vagyok pedig.

2018. jún. 22. 20:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nálam is a nagy szopizott nagyon rövid ideig, a kicsi viszont másfél évig. A nagy jóval kevesebbet volt beteg bölcsis korában, a kicsi sokkal többet.

Fene se tudja, mi lehet az oka, bár én hallottam olyan "statisztikát" is, hogy a fiatalabb testvér általában gyakrabban kap el betegségeket. Ezt a saját családomban is így tapasztaltam, én szinte sosem voltam beteg gyerekként, a három évvel fiatalabb öcsém jóval többször. Nagymamám elmondása alapján apám is sokkal kevesebbszer volt beteg, mint az öccse. Ismerősöknél is így látom.

2018. jún. 24. 23:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Fú mit kaptam én a védőnőnktől amikor mindkét gyerekemnél tápszert kértem mert nem ment a szoptatás... hogy fogékonyabb lesz minden betegségre blabla... Mindkét gyerekem átlagos a megbetegedésekben, unokaöcsém 2 éves (még mindig szoptatja sógornőm) és mindent amit lehet elkap. Sőt, baráti körben is erre panaszkodnak szoptatós anyukák. Azt azért senki sem gondolta komolyan ugye, hogy az anyatejes táplálás megelőzi a betegségeket?! Én ezt soha nem hittem el.
2018. jún. 26. 14:49
 13/13 A kérdező kommentje:
Na ez az!! Én is kaptam az első gyerekemnél az orvostól, erre tessék :D
2018. jún. 26. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!