Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik fejték a tejet tudnátok...

Akik fejték a tejet tudnátok segiteni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem h hogy oldották meg azok akik nem tudtak rendesen szoptatni? Amit lefejtetek az ment egybol cumisüvegbe a babának? A maradék tejtárolo zacsikba? Azokat lehet fagyasztani? Ha igen mikroban kell melegiteni? Meddig lehet tárolni?
2018. jún. 15. 22:44
 1/3 anonim válasza:
100%

A mi kisbabánknak mindig gondja volt a szopizással, 1 hónapos koráig mindig elaludt közben (és sehogy sem lehetett felkelteni), azóta meg csak 20-30 ml-t tud kiszopni, mert túl lusta. Utána követeli magának az üveget.

Szóval, lényegében sosem használtunk tejtároló zacsit vagy poharat, egyszerre maximum 2 cumisüveg van a hűtőnkben. A babánk kicsit bélpoklos (3 hetesen 120-140 ml-t ivott meg egyszerre, azóta is ennyi az elfogyasztott mennyiség), ezért kb. mostanra állt be a feleségemnél az a tejmennyiség, amennyi kell a babának. Ennél több nem hiszem, hogy termelődni fog, így fagyasztásról nem is álmodunk.

2018. jún. 15. 22:52
 2/3 anonim válasza:
100%
Ja és mikróban ne melegítsd, mert ott a hasznos anyagok egy része elbomlik. Tejmelegítővel (Avent) vagy melegvizes fürdővel melegítsd/olvaszd fel a tejet. A hűtőbe tett (nem lefagyasztott) tejet mi 24 órán belül felhasználjuk.
2018. jún. 15. 22:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudtam szoptatni így 4-4 hétig (2 gyerekem van) fejtem. Ha épp evés idő volt ment a tej cumisba, ha maradt az a hűtőbe (talán 24 óráig lehet hűtőben tartani?! már nem emlékszem), 24 óra után fagyasztóba. Elvileg meleg vízben szabad felmelegíteni, én néha mikróztam. Ezeket én is netről néztem ki anno, guglizd meg meddig szabad hol tárolni.
2018. jún. 26. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!