Elektromos mellszivóval mennyi idő alatt mennyi tejet fejtek le?
Ez elég elég sok mindentől függ. Pl. milyen gyorsan indul be rá a tejleadó reflexed, alapból menniy tejed van.
Én nem vagyok tejcsárda és az elején volt hogy 15-20 perc is kellett mire elindult. Ilyenkor lejött kb. 50-60 ml egy ciciből (ez szoptatás után volt). De volt hogy egy fejés alatt többször is elindult a reflex, ez akkor fordult elő amikor már eleve csökkent a tejem mennyisége, ilyenkor jó ha 30-40 ml lejött 1 mellből.
Köszi!
Én az egyik mellből szoptatok, a másikat fejem.
Az elején 10 perc alatt megvoltam, de kb. egy hónapja alig akar beindulni a tejleadó-reflexem, pedig a tej mennyisége nem csökkent. Mostanában van, hogy 30-40 perc után feladom, pedig a cicim még kemény. Ha nem adom fel és sikerül kiimadkozni a tejcsit, akkor lejon a 150 ml alkalmankent. Gondolkozom, hogy kiprobalok masfajta mellszivot, hatha annal konnyebben beindulna.
Nem lehetséges, hogy elgyengült a vákuum a mellszívódban? Én jártam már így.
Milyet használsz?
Cseréltem membránt benne, de nem használt. :/
Medela Swing, újonnan vettük 2,5 hónapja, tehát még a motor sem gyengülhetett el.
De én kézzel egyáltalán nem tudok fejni, meg az Avent kézivel sem jön ki egy csepp tej sem, olyan szinten nem akar a reflex beindulni.
Most rendeltem egyet végül használtan, elvileg direkt arra fejlesztették ki, hogy még könnyebben beindítsa a reflexet, hát kíváncsi leszek, remélem beválik, mert örömmel adom más kisbabáknak a tejet, de azért nem olyan áron, hogy éjszakánkent 2-3 órát aludjak.
Mondjuk megutaltam a medelat, nem zart rendszeru, ha megindul a tej, akkor meg annyira omlik, hogy felszivja a gep a tejet. :(
Lehet az sem segit, hogy utalom a gepet. Korabban bereltem egyet, az zart rendszeru volt, ott nem volt ilyen problema.
Pont annyit tudsz szoptatás közben a babádnak adni, vagy "fejőgéppel" leszedni, amennyit a természet számodra megad.
A fejed tetejére állhatsz, akkor sem lesz több tejed.
Szia, nem akarom elkiabálni, de egyelőre jónak tűnik az új gép (24 órája használom). :) Aztán majd meglátjuk, hogy hozzászokik-e ehhez is a mellem, vagy nem.
Olyan 8 perc alatt lejön a 120-150 ml tejcsi.
Elég hangos az új gép, de megbarátkozom vele, ha végzek 8-15 perc alatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!