Elektromos mellszívóval, kizárólag cumisüvegből adod
az anyatejet?
Figyelt kérdés
Nem sikerült szoptatni, többszöri nekifutásra sem. Így vettünk egy elektromos mellszívót és cumisüvegből adom a lefejt anyatejet. Azért vettünk elektromosat, mert a kis kézit használva mellgyulladásom lett tejpangástól. Az elektromosról pedig azt olvastam, hogy jobban segít kiszívni a tejet. Mióta használom (7 hete, 8 hetes a pici)folyamatosan nő a tejmennyiség. Eleinte nagyon örültem, ennek mindenki örül. De már most nem igazán jó, mert a fagyasztó tele van és minden mellszívás 30 percig tart, hosszadalmas. A melleim is hamar megtelnek, kőkemények, kellemetlen érzés. Nem tudok elmenni valahová csak 1-2 órára max. Ha nem szívom le 2-3 óránként, akkor rögtön kezdődik újra a mellgyulladás. Ezen kiakadtam. Elaludtam és 4-5 óra múlva szívtam le, de akkor már hőemelkedésem volt. Majd ez még egyszer megismétlődött 2 hét múlva. Azt szeretném kérdezni Tőletek, akik kizárólag fejéssel adjátok a tejet és nem szoptattok, hogy a tej hogyan fog a hozzátáplálás idején csökkenni? Szoptatáskor természetes módon csökken, de ha én szívom, akkor hogyan csináljam majd? Ha benne hagyom egy részét akkor nem okoz megint gyulladást? Hogyan tudnám az egyre növekvő tejet kicsit csökkenteni úgy, hogy ne legyen gyulladás?
2018. febr. 4. 23:45
1/7 anonim válasza:
a kérdésre nem tudok válaszolni, de beszélj védőnővel, és add le a tejet, olyan sok anya és baba örülne neki
2018. febr. 5. 01:27
2/7 anonim válasza:
Bocsi az offert de milyen mellszívót vettel? En is megprobalnam, mert kezivel fejve nem szaporodik sajna
2018. febr. 5. 03:17
3/7 anonim válasza:
Én napi 5ször 20-20 perc/mell fejek, hogy ne növekedjen a tejmennyiség.
Amikor hatszor vagy többször fejtem, akkor nőtt a tejadag.
Én úgy tudom csökkenteni, hogy nem fejem ki teljesen a tejet, rövidebb ideig fejek. Minden fejésnél kicsit kevesebbet fejek, mint az előző nap.
Nekem tommee tippee elektromos van. A kézivel nem tudtam én sem annyit kiszívni.
2018. febr. 5. 04:46
4/7 anonim válasza:
Keress fel egy szoptatási tanácsadót, ebben is tud segíteni. A mell az inger hatására termel.
2018. febr. 5. 07:25
5/7 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy mindig csak akkor fejtem, mielőtt evett. Medela kézivel kb 3 perc alatt lefejtem egy mellből a tejet és azonnal adtam neki. A másikat nem fejtem. A felesleget kiöntöttem. Pazarlásnak tűnik, de így gyorsan beállt a tejtermelés.
2018. febr. 5. 09:21
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem Lansinoh duplaszívós van. Rátehetném egyszerre mindkettőre, de fogni kell, ha nem tartom jól megszűnik a vákuum, elég nehézkes. Talán azt fogom megpróbálni, hogy mindig ugyanannyi ideig szívom és ugyanannyiszor, akkor nem növekedhet a mennyisége. Próbáltam a napokban a mindig kicsivel csökkentett változatot és már megint csomó lett a melleimben, most épp azt masszírozom ki, másképp lázas leszek:( Sajna elég érzkeny vagyok most rá.
Hogyan apasztottátok el a tejet a végén ha mellszívót használtatok és a baba már nem kért tejet?
2018. febr. 7. 00:06
7/7 anonim válasza:
Én gyógyszertári fejőgépet használtam, az a legjobb. Én 8 hós koráig csinátam, mert lusta volt szopizni. Stabilan 2 óránként fejtem éjjel, nappal. Aztán már nem kérte a tejet csak a tápszert. Én leadtam a tejet, mert nekem is kezdett megtelni. Sokan örülnek neki!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!