Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kevesebb a tej? Mi...

Miért kevesebb a tej? Mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

A babám 8hetes lesz csütörtökön. Enyhe kényszertartása volt,mára szerintem elmúlt.Emiatt nem szopizott a jobb ciciből annyira,de már ez megszünt. Az a problémám hogy a jobb ciciből nem eszi meg a neki kellő mennyiséget.Akár 1óráig is rajta lehet a cicin akkor is csak 70 grammokat eszik belőle. A másikból megeszi a 100-150et is akár. Mivel ezen elfárad már nem eszik annyira. A fő gond hogy amikor fejem akkor is csak max 20ml jön. Gondoltuk hogy szükebbek a tejcsatornák melegitettük,de semmi.Ugyanugy kevés. Ez a mellbimbóm kicsit hülye alakú/nyomoronc/ lehet ezért nem kapja be annyira.Védőnéni szerint nagyon jó technikával szopik.Mondta azt is hogy próbáljam meg elötte átmasszirozni.Ezt is csináltam,semmi.A szaporitó fejést is csináltam már de nem jártam sikerrel.(még most is megfogom csinálni. )hátha..Eddig minden héten ügyes volt és hizott 260 grammokat,most múlt szerda óta csak 90et. S ez nagyon kevés. Sulya:4010gramm és 2600grammal született 04.22én.

Egyébként amikor esténként lefejem akkor a balból jön 70-100ml,a jobbból 30 ml (ez a rosszabb)Ez ugyanannyi idő alatt.Balból sugárban szinte spriccel,másikból meg épphogy csepeg.

Mellbimbóvédőt nem szeretnék használni mert igy is nehezen eszik abból de méretre jó és könnyen bekapja..

Tegyem át szopi után a másikra? vagy mindig agyengébbel kezdjem? Egyébként délelött többször(3-4között,7körül,10körül eszik,utána 12-13körül.Utána 15-16ig alszik,eszik,majd 19ig alvi,majd 19kor fürdi és hami és alvi 4ig. Ilyen a napi ritmusa, de a 6-7evés mindig megvan..)

Nagyon zavar ez a kevesebb tej,mert anyunak is rengeteg volt és a balban nekem is sok van. De a másikban egyszerűen nem:(

Mit csináljunk? Iszok sokat,eszek rendesen. Napi másfél üveg vizet,teát limondádét megiszok. Pihenni is pihenek.Mit próbáljak még ki?

2010. jún. 14. 22:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A súlyából ítélve mondta a doki néni hogy 600at kellene ennie.(súlya 6odát.) Nincs mostanában jó étvágya ezért mérem. De jól viseli. Anyu is mérte hogy mennyit eszek.
2010. jún. 17. 14:11
 12/19 xStefix ***** válasza:

Akkor sem kell mérni. A kiszámolt adatok egy norma-gyereknek szólnak, de a tied sem az, ahogy egyikünké sem.

Időnként informálódás céljából megnézheted, mennyit eszik, de szükségtelen folyamatosan mérlegelni, mert ha aggódósabb típus vagy, könnyen ráparázhatsz.

Nálunk attól kezdve oldódott meg a "de mégis mennyit kellene és mennyit szopott valójában?"-kérdés, miután elraktam a mérleget. Mindketten megkönnyebültünk.

2010. jún. 17. 20:29
 13/19 anonim ***** válasza:

Bocs, nem akarok ezen "rágódni" , de persze, az elvileg elvárt mennyiséget mindig súlyból számoljáj ki (tehát nem kor szerint) , de ez ettől még nem szenírás.

Nekünk is elmondta a doktornőnk, hogy hogyan kell kiszámolni, mérni, mi a megfelelő mennyiség stb, mert ez a dolga, hivatalosan ezt kell mondani. Aztán megkérdeztem tőle, hogy most komolyan számít-e az, ha egy nap az előírt 650-700 ml helyett 500-at eszik és rázta a fejét mosolyogva :) Azt mondta, hogy nem hivatalosan azt tanácsolja, hogy csak esténként fürdés előtt meztelenül mérjek súlyt hetente egyszer és annak kell növekedni, csak ezt figyeljem. Miután így tettem a tejem is több lett a stressz-csökkenése miatt.

2010. jún. 17. 20:33
 14/19 A kérdező kommentje:
Szerintetek mennyi idő alatt termelődik meg ujra a tej? Mert most azt csinálom hogy a gyengébb ciciből szoptatom elöször és utána a jóból kiegészitésképp. De ezért a jóban/balban keveesebb van ugy érzem.Nem feszit be annyira. Ezután egyáltalán melyiket fejjem le? Egyébként már a gyengéből megeszik 70et is néha!!! DE csak fekve sajnos és hosszabb idő alatt.
2010. jún. 21. 13:09
 15/19 A kérdező kommentje:
na... kipróbáltam tegnap hogy egyszer sem mértem meg mennyit eszik. ugyanis csipőszürésen,utána meg családi ebéden voltunk a mamámnál. Aludt sokat(ugy ahogy szokott,evett 6szor napközben.) Ágyikóban volt,teljesen nyugodtan viselkedett. Tegnap is nyugodt volt és jóizűket evett amennyit akart.S nap végén amikor fürdettük a tegnapelötthöz képest fogyott. Ugyhogy inkább mérem a továbbiakban is. Megnyugtat. Mert igy legalább tudom hogy azért fogyott mert kevesebbet evett vagy egyéb okból kifolyólag. Egyébként a dokinénink mindig megnézi hogy mennyit eszik egy nap.
2010. jún. 29. 10:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Én is állandóan méregettem a kisfiamat, vajon evett-e eleget, ha nem, mondjuk a szokásos 100-120 g helyett éppen csak 60-at evett, akkor teljesen depresszióba estem, és alig vártam a következő etetést, hogy akkor bepótolja azt, ami az előzőnél kimaradt. Ha akkor sem evett sokat, akkor még tovább romlott a helyzet, még idegesebb lettem. Nálunk is volt olyan, hogy egyik este kevesebb volt, mint előző este - lehet, hogy kiadósat kakilt előtte -, na, akkor is teljesen kiakadtam. 3 hónapos korában a férjem rábeszélésére - szegénykémnek nagyon elege lehetett már az állandó méricskélésemből, és az azt követő kiakadásokból - elraktam a mérleget, és azóta sem vettem elő. Azóta is szépen gyarapszik a babám, ő is, és én is nyugodtabbak vagyunk. Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni, hogy tedd el azt a mérleget, mert az sem jó, ha túl sokat foglalkozik vele az ember. A másik tanácsom az, hogy nem biztos, hogy sanyargatnod kellene a "rosszabbik" melledet. Nekem volt egy időszak, mikor kevesebb volt a tejem, mindent elkövettem, alkoholmentes sör, tejserkentő teák, szaporító fejés, másfél-kétóránként szoptatás, de a mérlegeléssel együtt ez már teljesen az agyamra ment, végül elegem lett mindenből, és láss csodát, egy-két nappal az állandó tejszaporító-kísérletek után beállt a dolog. Szóval leginkább azt tudom tanácsolni, hogy nyugodj meg, hidd el, hogy van elég tejed, és azt is hidd el, hogy meghízza a babád, amire neki szüksége van! Ja, és szerintem sincs olyan, hogy ennyit meg annyit kell ennie, hiszen neked is mondhatnák, hogy egyél meg egy evésre fél kg tésztát, nem hiszem, hogy mindig vagy egyáltalán egyszer is képes lennél rá. Szóval a megevett étel mennyisége is egyéni dolog. Minél jobban rágörcsölsz a dolgokra, annál rosszabb lesz, hidd el, tapasztalatból írom.
2010. jún. 29. 14:57
 17/19 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Nekem 17 hós a fiam és még mindig szopik.Hogy megnyugtassalak nekem is ugyanezek voltak a dilemmáim.Én annyit tudok javasolni,hogy sűrűn kínálgasd,nem kell betartani a 3 óránkénti szoptatást,hanem akkor szoptasd,amikor igényli!Az én fiam volt,hogy negyedüóránként vagy óránként cicizett ilyen idősen.A másik az ,a súlya a picidnek nagyon jó,tudod 1 éves korukra kell megháromszorozódnia a születési súlyának ,ami az ő esetében 7,8 kg.Szóval viszonnyíts,ne aggódj,nem muszáj túl sűrűn se méregetni,mert csak felidegesíted magad,aggódsz és az viszont nem tesz jót a tejtermelésednek!Csak nyugalom,annyit szopizik mindig,amennyi jólesik neki!
2010. jún. 29. 15:34
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem idegeskedek,s ha felébred/sír akkor kap tisztapelust és cicit. Egyébként már 4.43 kiló... Egyébként már a jobb cicim is "fejlődik"Már 120at megeszik abból s kieszi teljesen.Vissatértem a váltott cicizésre:)
2010. jún. 29. 16:05
 19/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
Hagyd a jobb melledet a maga útján járni, lehet, hogy egy hónap múlva épp az lesz az erősebb, a bal meg visszavesz :) ezzel semmi gond. Szoptass váltott ciciből, nem kell mindig a rosszabbikkal kezdeni, nehogy tényleg "visszaessen" a bal is! Bár lehet, hogy eddig épp azért feszített ennyire, mert ugye túl kellett termelnie, most viszont, hogy a másikra is rágyúrtál, már érzi, hogy kisebb mennyiséget kell termelnie. Én is csak csatlakozni tudok az előttem szóló "mérlegellenesekhez". Naponta nem szabad mérni, etetésenként meg pláne! (Persze azért merem ezt így kijelenteni, mert minden rendben, összességében szépen hízik a babád) Az ég világon semmi baj nincs abból, ha egyik nap végén épp kevesebb egy kicsit! A heti mérés már azért többet mutat, én egy hónap után már csak hetente mértem.
2010. jún. 29. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!