Miért kevesebb a tej? Mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul?
A babám 8hetes lesz csütörtökön. Enyhe kényszertartása volt,mára szerintem elmúlt.Emiatt nem szopizott a jobb ciciből annyira,de már ez megszünt. Az a problémám hogy a jobb ciciből nem eszi meg a neki kellő mennyiséget.Akár 1óráig is rajta lehet a cicin akkor is csak 70 grammokat eszik belőle. A másikból megeszi a 100-150et is akár. Mivel ezen elfárad már nem eszik annyira. A fő gond hogy amikor fejem akkor is csak max 20ml jön. Gondoltuk hogy szükebbek a tejcsatornák melegitettük,de semmi.Ugyanugy kevés. Ez a mellbimbóm kicsit hülye alakú/nyomoronc/ lehet ezért nem kapja be annyira.Védőnéni szerint nagyon jó technikával szopik.Mondta azt is hogy próbáljam meg elötte átmasszirozni.Ezt is csináltam,semmi.A szaporitó fejést is csináltam már de nem jártam sikerrel.(még most is megfogom csinálni. )hátha..Eddig minden héten ügyes volt és hizott 260 grammokat,most múlt szerda óta csak 90et. S ez nagyon kevés. Sulya:4010gramm és 2600grammal született 04.22én.
Egyébként amikor esténként lefejem akkor a balból jön 70-100ml,a jobbból 30 ml (ez a rosszabb)Ez ugyanannyi idő alatt.Balból sugárban szinte spriccel,másikból meg épphogy csepeg.
Mellbimbóvédőt nem szeretnék használni mert igy is nehezen eszik abból de méretre jó és könnyen bekapja..
Tegyem át szopi után a másikra? vagy mindig agyengébbel kezdjem? Egyébként délelött többször(3-4között,7körül,10körül eszik,utána 12-13körül.Utána 15-16ig alszik,eszik,majd 19ig alvi,majd 19kor fürdi és hami és alvi 4ig. Ilyen a napi ritmusa, de a 6-7evés mindig megvan..)
Nagyon zavar ez a kevesebb tej,mert anyunak is rengeteg volt és a balban nekem is sok van. De a másikban egyszerűen nem:(
Mit csináljunk? Iszok sokat,eszek rendesen. Napi másfél üveg vizet,teát limondádét megiszok. Pihenni is pihenek.Mit próbáljak még ki?
Nagyjából 7,5 hét alatt hízott majdnem másfél kilót ez teljesen jó.
Szerintem tedd el mérleget, rakd sűrűn cicire és ne idegeskedj!
Nálunk ugyanígy volt, egész a szoptatás végéig, de ez teljesen természetes, nem egyforma a 2 mell!
Nekem az segített picit, hogy 3-4 pózban is szoptattam a béna ciciből és így több csatornát is megnyitott a baba, ezáltal nőtt a mennyiség azon az oldalon!
22:17
Nekem is kevesebb tej termelődik a bal mellemben, ez az elejétől így van, ennek ellenére már 15 hónapja szoptatok.
Szerintem próbáld meg többféle módon tovább stimulálni a gyengébb melledet, erre több topikban is olvashatsz tanácsokat (pózváltások, ezzel kezdés vagy épp ezzel befejezés, ráfejés stb.) Ha viszont több héten át sem használ semmi, akkor szerintem nyugodtan békélj meg a helyzettel. Ahogy feljebb is írták, a mellünk és így a tejtermelés sem szimmetrikus, és emiatt jópáran vannak, akik hasonlóan aránytalan mennyiségeket szoptatnak vagy akár csak egy mellből tudnak szoptatni. Ha nem sikerül fokozni a mennyiséget, az sem tragédia, a lényeg szerintem az, hogy ebből is mindig kiegye, amit tud (hogy azért fennmaradjon benne a tejtermelés), illetve hogy mindig elég legyen neki a tej, másfél vagy akár egy mellből is.
Szóval nyugalom és kitartás, szerintem nagyon jól csinálod! :)
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Sajnos muszáj mérnem,mert kevesebbet eszik mint kellene.(600körül kéne neki ennie,ehelyett eszik 400at)
Próbáltam fekve szoptatni,meg ülve is.Még a hónalj és bölcsőtartást is próbáltam.AZ utolsó 2 nagyon kényelmetlen volt:( Mindkettönknek.
Doki néni véleményét most kértem ki, szte kezdjem mindig azzal ha éhes,utána adjak neki a másikból. Egyébként mindig masszirozom közben mindig. Most már 4100grammos.Utolsó héten 180grammot hizott.
Jó ötlet amit a dokid mondott! Kitartás! :)
Az utolsóval pedig tökéletesen egyetértek, nincs olyan, hogy egy babának x ml-t kell ennie.
Az hogy néha kiváncsiságból megméred bőven belefér, de hogy egész nap számolgasd és izgulj, hogy nap végére meglegyen a kívánt összeg, az naon nem jó !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!