Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baja lesz a babámnak attól...

Baja lesz a babámnak attól hogy szoptatás alatt Dalacint vettem be?

Figyelt kérdés
Most voltam gyökérkezelésen, a doktornőnek elfelejtettem mondani hogy szoptatok.A gyógyszertárban eszembejutott, a patikus hölgy azt mondta lehet szedni, csak mértékkel. Eddig 2-öt vettem be. Délután és este. Erre nézem a betegtájékoztatóban az van írva hogy szoptatas alatt nem szedhető, mert súlyosan veszélyes mellékhatasai lehetnek a csecsemőre. Az én babám 10 hónapos. Most idegeskedni fogok ma és holnap egész nap.

2018. máj. 11. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Adj addig vmi mást neki enni. És ne szedj be többet.
2018. máj. 11. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez egy antibiotikum, szerintem semmiképp ne hagyd félbe a szedését. Én annak idején olyan gyógyszert kaptam a háziorvosomtól, aminek a betegtájékoztatóján az szerepelt, hogy ha szedem, el kell választani a csecsemőmet. Ezért rákérdeztem még egyszer telefonon a háziorvosomnál is, meg a lányom gyerekorvosánál is. Mindketten azt mondták, hogy antibiotikumra ezt mindig ráírják, mert kiválasztódik az anyatejbe, és akár allergiás is lehet rá a baba. De mivel gyerekeknek is szoktak adni antibiotikumot, és ha beteg vagyok, be kell szedni, ezért szedjem végig nyugodtan szoptatás alatt. Nem tudod holnap elérni a gyerekorvosotokat?
2018. máj. 11. 22:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Megvan a mobilszáma, úgyhogy el tudnám érni. Pont nem vagyunk otthon, én meg nem hoztam el a gépi mellszívómat. Mert akkor lefejném a tejet, aztán nem adnék neki. Mi igazából egy másik országban lakunk, csak itt van a Férjemnek lakása,és mindig jövünk ide mert a családja is itt él. Férjemnek el se mondom ezt, mert ő egyből letiltana a szedésről. Utánna olvasgattam, és írta egy fogászati asszisztens hogy lehet szedni, és még egy másik helyen is olvastam.
2018. máj. 12. 00:22
 4/5 anonim ***** válasza:

e-lactancia.org

Írd be a hatóanyagot, alacsony kockázatú egyébként, szóval szerintem szedheted.

2018. máj. 12. 08:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem.
2018. máj. 12. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!