Meddig szopizott a babátok és hogyan hagyta abba?
a nagyobb 7 hónapig
a kicsik (ikrek) kb. 11hó-ig
mindhárman maguktól hagyták abba, nem nagyon akartak már cicit één pedig nem erőltettem
4 hónapig. Egyik napról a másikra elapadt a tejem. Pedig az első naptól fejtem. Így meg egy hónapot fedezett a tej felesben tápszerrel.
5. hónaptól csak tápszer.
A nagyobb 14 hónapos korig. Akkor már egy ideje csak reggel és este kérte, de csak az összebújás miatt, és fontosabb volt, hogy cirógassam elalvás előtt, reggel meg kicsit dögönyözzem és puszilgassam. Egyszer csak elvolt ezekkel, szopizás nélkül. Egy idő után egyáltalán nem is kérte. Kb. egy-két hónapos folyamat volt.
A kicsi most 14 hónapos, de még aktívan szopizik. Nem úgy haladtunk a hozzátáplálással sem, még mindig keveset eszik egyszerre. Szüksége van az anyatejre is, hogy a napi kalória és folyadék meglegyen. De azért már látni az alagút végét. :) Este ő is úgy alszik el, hogy szopizás után cirógatni kell. Eddig simán beájult éves közben. Betegség miatt most pár napig nem evett, de újra nő az étvágya.
Nem fogom elválasztani, mert még bírom a kiképzést, és hosszú út még, amíg gond nélkül el tudjuk hagyni. De két éves kor körül szerintem már ő is elhagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!