Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szopizott a babátok és...

Meddig szopizott a babátok és hogyan hagyta abba?

Figyelt kérdés
(magától hagyta el, vagy leszoktatással)

2018. máj. 5. 09:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
52%
Egy éves és 2 hetes volt. Az utolsó pár hétben már nyűg volt mindkettőnknek,egyszerűen nem esett jól maga a fizikai kontaktus. Vasárnap reggel szopizott az ágyban,aztán a déli már elmaradt :D. Nem kérte és én meg el is felejtettem.
2018. máj. 5. 09:14
 2/18 anonim ***** válasza:
48%
Első vagyok.LE nem szoktatnám,egy egészséges gyermek szervezete tudja,mikor kell abahagynia. Ez az 5 évig szoptatok dolog beteg. És mondom ezt minden rosszindulat nélkül. Ott valami nem stimmel a gyerekkel,ha képtelen az orális reflextől megválni. Egy ekkora gyereknél már van primitv szexuális érdeklődés is. Anyukát nem kommentálom.
2018. máj. 5. 09:16
 3/18 A kérdező kommentje:
A fiam 14 hónapos de jelét sem mutatja, hogy lassan abbahagyná.Én sem szeretném leszoktatni, remélem normális időben abbahagyja. Nekem nem nyűg még.
2018. máj. 5. 09:21
 4/18 anonim ***** válasza:
54%
Majdnem 3 evig. Olyan gyógyszert kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni így egyik napról a másikra kellett leállni vele.
2018. máj. 5. 09:24
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

a nagyobb 7 hónapig

a kicsik (ikrek) kb. 11hó-ig

mindhárman maguktól hagyták abba, nem nagyon akartak már cicit één pedig nem erőltettem

2018. máj. 5. 09:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesen teljesen magától egyik napról a másikra hagyta abba. Örültem neki, hogy így alakult.
2018. máj. 5. 09:40
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő magától hagyta abba szerencsére, első gyerek 19 hónaposan, második 15 hónaposan.
2018. máj. 5. 09:45
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

4 hónapig. Egyik napról a másikra elapadt a tejem. Pedig az első naptól fejtem. Így meg egy hónapot fedezett a tej felesben tápszerrel.

5. hónaptól csak tápszer.

2018. máj. 5. 09:54
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobb 14 hónapos korig. Akkor már egy ideje csak reggel és este kérte, de csak az összebújás miatt, és fontosabb volt, hogy cirógassam elalvás előtt, reggel meg kicsit dögönyözzem és puszilgassam. Egyszer csak elvolt ezekkel, szopizás nélkül. Egy idő után egyáltalán nem is kérte. Kb. egy-két hónapos folyamat volt.

A kicsi most 14 hónapos, de még aktívan szopizik. Nem úgy haladtunk a hozzátáplálással sem, még mindig keveset eszik egyszerre. Szüksége van az anyatejre is, hogy a napi kalória és folyadék meglegyen. De azért már látni az alagút végét. :) Este ő is úgy alszik el, hogy szopizás után cirógatni kell. Eddig simán beájult éves közben. Betegség miatt most pár napig nem evett, de újra nő az étvágya.

Nem fogom elválasztani, mert még bírom a kiképzést, és hosszú út még, amíg gond nélkül el tudjuk hagyni. De két éves kor körül szerintem már ő is elhagyja.

2018. máj. 5. 10:03
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
2 évig, én vettem el. Rendben van a hosszan szoptatás, de számomra 3 év a nagyon max, amit még normálisnak tudok érezni.
2018. máj. 5. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!