Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szopizott a babátok és...

Meddig szopizott a babátok és hogyan hagyta abba?

Figyelt kérdés
(magától hagyta el, vagy leszoktatással)

2018. máj. 5. 09:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Akiknél magától hagyta abba a baba, hogy zajlott? Csak akkor adtatok mikor kérte, amúgy nem kínáltátok és ezt hagyta abba?
2018. máj. 5. 11:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Az első 3 kb egyéves korában magától elhagyta. Azt is mondhatnám, egyik napról a másikra.

A kicsi 15 hónapos, de nem úgy néz ki, hogy el akarja magát választani. Este, éjjel és délben elalváshoz kell neki a cici. Napközben nem kéri, ha a deli kimarad, mert pl kirándulunk, nem hiányolja. Reggel ébredés után már kakaó van.

Én is gondolkodtam már sokat, hogy válasszam-e el. Most 2 éves koráig adtam magamnak haladékot.

2018. máj. 5. 13:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom gyermekem 1 éves kora körül hagyta abba és mindenki magától. Igaz én sem erőltettem az evések utáni szopizást már napközben, csak reggel, este és éjjel kaptak már addigra. A kicsi 2 hónapja hagyta abba, 13 hónaposan, amikor jöttek a 4-es rágófogai. Rendes ételt sem akart enni pár napig, a szopizást meg pláne elutasította. Én meg úgy gondoltam, hogy elég is volt ennyi idő és nem erőltettem. Azóta átalussza az éjszakákat. Egy gond van csak, hogy semmilyen tápszert nem hajlandó meginni, így tejpépezünk.
2018. máj. 5. 15:04
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
15 hónapig, fokozatosan elválasztottam. Egyéves kora után szép lassan elhagytuk a napközbeni szopizást (addig teljesen igény szerint kapta), nem volt miatta semmi sírás, csak a figyelmét tereltem el, ha úgy adódott, hogy kérte volna napközben. Utána az esti lefekvős szopizást cseréltük le tejivásra, és legvégül az éjszakait, az elég nehezen ment a többihez képest, kellett pár hét, mire megszokta. Mondjuk annyira ez sem volt húzós, de ezt azért megéreztük mindannyian.
2018. máj. 6. 21:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Én vagyok,aki 1 év 2 hétig szoptatott. Mindig is igény szerint adtam neki,piciként is volt,hogy 5-6 óra is eltelt két alkalom között,mert egyszerűen aludt. Soha nem ébresztettem fel,és msot sem. Azóta is nagy alvó.pedig 3,5 éves. Nem vagyok híve a fix 3 órás kajának,hisz nem egy progamozott gépről van szó. Egészséges gyermek szervezetére nyugodtan rá lehet bízni a dolgot,hogy akkor jelez,amikor kell. Nem is "bukott" soha,hisz nem volt túltültve ill nem akarata ellenére kellett kajálnia :D Nyilván a reflux más,de sokszor az anyukák tömik a babát erővel,mert "idő van".
2018. máj. 6. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:
En Vagyok akinek 2,5 évesn hagyta abba magától. Ilyenkor már csak reggel és este szopizott. Egyik nap reggel felkelt és ugyanúgy odajött hozzám az ágyba, és elkezdte nézni a mesét, nem kérte a cicit, mintha elfelejtette volna mintha nem is lett volna soha. Ekkor az éjszakai még megmaradt kb. két három hétig majd egyszercsak anélkül feküdt le, mintha ezt is csak elfelejtette volna.
2018. máj. 7. 00:25
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindannyiótoknak!

Bízom benne, hogy nálunk is magától fog leszokni róla...

A védőnőm azt mondta, ha egy éves kor felett is szopizik egy baba, akkor ott már ragaszkodás lesz belőle, és magától nem fogja elhagyni... ezért írtam ki a kérdést, hogy a tapasztalat ezt mutatja-e. De leginkább nem, szerencsére.

2018. máj. 7. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
13 hónapos korában egyszercsak úgy érezte, hogy már nem jön annyi, amennyi neki járna. Elégedetlen volt, sírt. Megpróbáltam neki üvegből adni ilyenkor még a cicizés után... majd 3 nap múlva már először kérte az üveget és utána a cicit... és egy héttel később már egyáltalán nem cicizett. DE: amint abbahagyta teljesen a cicizést, a cumisüveg sem kellett többet. És mint ilyen, a tej sem. Egy darabig tej helyett kakaót kapott, majd kb 2 hónap alatt végleg átállt a vízre.
2018. máj. 7. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!