Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hónapok után lehetséges újra...

HeyGirlMommy kérdése:

Hónapok után lehetséges újra szoptatni?

Figyelt kérdés
Kisbabámmal rengeteg kezdeti nehézségünk volt. Tejkő,mellgyulladás, rossz szopási technika...Már a szopik közeledtével egybe volt a gyomrom, mert tudtam hogy mennyire fáj. Sok sok fájdalom és együtt sírás után nem evett rendesen a manó így pótlást kapott üvegből. Ennek eredménye képpen, 2hetes kora óta fejem a tejem és üvegből kapja. Most 4hónapos. Hihetetlenül bánt a dolog és szeretném újra szoptatni. Rengeteg munka hogy megmaradjon a tejem, 2-3óránként fejek ami nem egyszerű egy iszonyat aktív 4hónapos baba mellett. Van még ilyen anyuka? Véleményeitekre, tapasztalaitokra vagyok kíváncsi, nem az ítélkezésekre. :)

2018. ápr. 6. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a baba is hajlandó szopizni akkor igen! Nekem nem sikerült, többször begyulladt a mellem, nem volt elég a tejem,így pótolni kellett, 2hónaposan már nem fogadta el a mellem, bimbóvédővel is próbálkoztam de úgyse akarta, kettőt szívott és kiköpte :( 6hónapig fejem, akkor hagytam abba mikor a nap végére (2,5-3óránkénti fejéssel) nem jött össze 30ml.
2018. ápr. 6. 13:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva kicsi az esélye, hogy ennyi kihagyás után elfogadja a cicit, de azért próbálkozzatok, hátha. Mindenesetre nem kell erőltetned, ha semmiképpen nem akarja, már az is nagyon becsülendő, hogy szorgalmasan fejed a tejcsit, hogy anyatejes maradjon!
2018. ápr. 6. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehetséges, készítenék egy szoptanít készüléket házilag, és azzal próbálkoznék a helyedben, amikor éppen nyugodt, nem álmos :)
2018. ápr. 6. 14:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Biztosan lehet, barátnőm babája félévesen kezdett szopizni. Magánvéleményem pedig az, hogy már régen tápszerre átszoktattam volna, mert szerintem őrület ennyit fejni.
2018. ápr. 6. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Meg egy szavazat a hazilag keszitett Szoptanitra (5-os vagy 6-os tapszonda kell csak hozza, meg egy cumisuveg).
2018. ápr. 6. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Emellett erdemes olyankor probalkozni, amikor felalombanvan/alszik, olyankor sokkal ugyesebben, turelmesebben tudnak szopizni.
2018. ápr. 6. 22:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok hogy válaszoltatok.

Köszönöm az elismerő szavakat, bevallom igen nem egyszerű...se nappalom/se éjjelem. Nem nagyon tudok eljárni sehova, hisz ha épp nem etetek akkor fejek. Néha másból se áll a napom csak fejés. Az önbizalmam teljesen elvesztettem, de még mindig hónapok után is megteszem, mert az anyatej a legjobb a babának. Próbàlkoztunk a cicire tétellel de elutasított. Bevallom szerintem pont ezért nem fogom tudni újra szoptatni mert nembírom elviselni hogy a saját gyerekem elutasít( persze nem tudatosan ellenen irányul, de akkor is rossz érzés).

Tápszerre semmi féle képpen nem akartam, hisz anyatej az anyatej. És van bőségesen, kár lenne elpazarolni.

2018. ápr. 7. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:
La Leche Ligával nem veszed fel a kapcsolatot? Tudnának segíteni.
2018. ápr. 11. 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Vagy ibclc szoptatasi tanacsadoval: ibclc.hu
2018. ápr. 12. 10:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Megválaszolja a saját kérdésemet, igen lehetséges!! Újra szoptatok! Ne adjatok fel, hallgassatok a szívetekre és arra hogy a babának mi a legjobb!
2018. ápr. 25. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!